GEÇİCİ ATEŞKESTE İLK REHİNE TAKASI

İsrail ile Hamas Arasında Gerçekleşen Esir Takası Anlaşması Kapsamında 4 Günlük İnsani Ara Başladı ve İlk Rehine Takası Gerçekleştirildi.

Son dakika gelişmesi olarak duyurulan haberde, İsrail ile Hamas arasında yapılan esir takası anlaşması çerçevesinde ilk adımlar atıldı. 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde Hamas tarafından esir tutulan 13 İsrailli ile İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunan 39 Filistinlinin serbest bırakılması gerçekleşti.

REFAH SINIR KAPISINDAN GEÇİŞ VE İSRAİL’E İADE

Hamas tarafından serbest bırakılan İsrail vatandaşları, Uluslararası Kızılhaç Komitesi görevlilerine teslim edildi ve Refah Sınır Kapısı'ndan geçirilerek Mısır'a götürüldü. Burada sağlık kontrolünden geçirilen grup, daha sonra İsrail’e getirildi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından yapılan açıklamada, esirlerin İsrail topraklarına güvenli bir şekilde getirildiği bildirildi.

GEÇİCİ ATEŞKESTE İLK REHİNE TAKASI

KATAR'IN ROLÜ VE FİLİSTİNLİLERİN SERBEST BIRAKILMASI

Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Majed el-Ensari, İsrail hapishanelerinde tutsak olan 39 Filistinli kadın ve çocuğun insani ara taahhütleri doğrultusunda serbest bırakıldığını açıkladı. Serbest bırakılan Filistinliler, Batı Şeria'daki Ofer Hapishanesi'nden Ramallah'ın batısındaki Beitunia kasabasında coşkuyla karşılandı.

4 GÜNLÜK İNSANİ ARA VE TAKASIN DEVAMI

Bugün yerel saatle başlayan ve 4 gün sürecek olan insani ara süresince, İsrail ve Hamas arasında varılan anlaşmaya göre, Hamas'ın Gazze Şeridi’nde tuttuğu 50 İsrailliye karşılık, İsrail hapishanelerindeki 150 Filistinlinin serbest bırakılması öngörülüyor.

GEÇİCİ ATEŞKESTE İLK REHİNE TAKASI

TAYLANDLI ESİRLERİN SERBEST BIRAKILMASI

Ayrıca Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, Gazze Şeridi’nde tutulan 12 Tayland vatandaşının serbest bırakıldığını duyurdu. Bu esirler, 7 Ekim’den bu yana bölgede tutuluyordu.