100.000 TL'LIK KPSS SORUSU

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasında sorulan 100.000 TL'lik KPSS sorusu, sosyal medyanın gündemine oturdu. Yarışmacının yanlış cevap vermesi izleyicileri şaşırttı.

ATV'de yayınlanan 'Kim Milyoner Olmak İster?' yarışması her hafta yeni bir soruyla gündeme geliyor. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunumuyla ekranlara gelen yarışmada bu sefer 100.000 TL değerindeki bir soru izleyicilerin ilgisini çekti.

100.000 TL'LİK SORU

Uzun yıllardır devam eden ve popülerliğini koruyan bilgi yarışmasında dikkat çeken sorular yer alıyor. Son yayınlanan bölümdeki 100.000 TL değerindeki soru, yarışmacının ve izleyicilerin kafasını karıştırdı. Sorulan soru şu şekildeydi:

ÖSYM tarafından düzenlenen ve kısaltması "KPSS" olan sınavın tam adı nedir?

A) Kamu Personel Seçme Sınavı

B) Kamuya Personel Seçme Sınavı

C) Kamuda Personel Seçme Sınavı

D) Kamu Personeli Seçme Sınavı

Cevabın A şıkkı olan 'Kamu Personel Seçme Sınavı' olduğu ÖSYM'nin resmi web sitesinden de doğrulanmıştır.

100.000 TL'LIK KPSS SORUSU

SOSYAL MEDYADA TEPKİLER

Programın izleyicileri, sosyal medya platformlarında bu soruya yoğun ilgi gösterdi. Birçok kullanıcı, soruya yönelik yorumlar yaparak, kendi bilgilerinin ne kadar doğru olduğunu sorguladı. Yarışmacının yanlış cevap vermesiyle 100.000 TL'lik ödülü kaybetmesi üzerine sosyal medyada çeşitli tepkiler ortaya çıktı. Kullanıcılar, 'Sanki biliyormuşum ama bilmiyormuşum da', 'Çok kolay sorular çıkıyor derken gelen soru', 'Şimdi biz hangi sınava giriyoruz', 'Doğru bildiğim yanlış çıktı' gibi yorumlarda bulundu.