GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW KRİZİ

Güldür Güldür Show'da gazilere yönelik skeç tepki çekti, RTÜK harekete geçti.

Show TV'de yayınlanan popüler mizah programı Güldür Güldür Show'un bir skeci, gazilere yönelik ifadeleri nedeniyle sosyal medyada büyük tepki topladı. Tepkilerin ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), program hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı. Bu gelişmeler üzerine Show TV ve program yapımcılarından konuyla ilgili açıklamalar geldi.

RTÜK BAŞKANI EBUBEKİR ŞAHİN'DEN TEPKİ

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Gazilere dil uzatan bu insanları kınıyorum." ifadelerini kullanarak program hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Şahin'in bu açıklaması, kamuoyunda geniş yankı buldu.

SHOW TV VE GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW'DAN AÇIKLAMA

Show TV, yaşanan olayla ilgili olarak, skecin kanal yönetiminin ön izlemesi sonucu uygun bulunmadığı ve yayınlanmadığı bilgisini verdi. Güldür Güldür Show tarafından yapılan açıklamada ise, söz konusu skecin toplumsal ve kültürel değerleri hiçe sayan bir karakterin eleştirisi olduğu, ancak bir kesitin yanlış anlaşılmasından dolayı istenmeyen bir durum oluştuğu belirtildi. Program, kahraman gazilerden özür dilediğini ve ilgili skeci yayından kaldırdığını duyurdu.

GÜLDÜR GÜLDÜR SHOW KRİZİ

BAKAN GÖKTAŞ'TAN SERT TEPKİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da konuya ilişkin sert bir açıklama yaparak, programda gazilere yönelik yapılan skeci kınadı. Bakan Göktaş, "Güldürmeyen bir şaka. Vücudunun herhangi bir parçasını gözünü kırpmadan bu vatana feda eden gazilerimizi incitecek çirkin söylemler amacına bakılmaksızın asla kabul edilemez" dedi.

Bu olay, sosyal medya başta olmak üzere tüm medya gündemine otururken, RTÜK'ün incelemesinin sonuçları ve olası yaptırımlar merakla bekleniyor.