VÜCUDU DİPÇİK GİBİ YAPAN 'ALTIN SÜT' İLE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİZİ GÜÇLENDİRİN

Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuk algınlığı, öksürük gibi rahatsızlıkların önüne geçmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için Beslenme ve Diyet Uzmanı Gamze Ganime Yıldırım, "altın süt" tarifini öneriyor. Yağ yakımına da yardımcı olan bu mucizevi içecek, içerdiği besinlerle sağlığı destekleyen bir alternatif sunuyor.

 

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİREN MUCİZE: ALTIN SÜT

Yıldırım, kış aylarında bağışıklık sisteminin zayıflaması ve kapalı alanlarda geçirilen zamanın artmasıyla hastalıklara yakalanma riskinin yükseldiğini belirtiyor. Bu dönemlerde "altın süt"ün bağışıklığı güçlendirici etkisiyle ön plana çıktığını ifade ediyor. Altın süt, zerdeçalın içerdiği curcumin sayesinde antioksidan özellik göstererek, immün sistemini destekliyor.

ALTIN SÜTÜN FAYDALARI VE UYARILAR

Altın süt, metabolizmayı hızlandırma, uzun süreli tokluk hissi sağlama, sindirimi düzenleme ve doğal ağrı kesici olarak işlev görme gibi pek çok faydaya sahip. Ancak Yıldırım, hamile ve emziren annelerin doktor onayı olmadan bu içeceği tüketmemeleri gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, mide rahatsızlıkları, tansiyon hastalıkları ve alerjik sorunları olanların da dikkatli olmaları gerektiğini belirtiyor.

ALTIN SÜT TARİFİ

Altın süt hazırlamak için gereken malzemeler şunlardır: 2 bardak süt, 2 çay kaşığı zencefil, 2 çay kaşığı zerdeçal, 2 çay kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı bal ve isteğe bağlı olarak 1 çay kaşığı Hindistan cevizi yağı. Hazırlanışı ise oldukça basit; sütü ısıtıp baharatları ekleyerek kaynatın, ardından ocaktan alıp bal ve Hindistan cevizi yağını karıştırarak sıcak servis yapın.

Altın süt, kış aylarında sağlıklı ve güçlü bir vücut için tercih edilebilecek doğal bir destek sağlıyor. Ancak herhangi bir sağlık sorunu olanlar veya şüphesi bulunanlar, tüketim öncesi mutlaka bir uzmana danışmalıdır.