BUGÜN VE AREFE GÜNÜ BANKALAR AÇIK MI ?

Bankalar bugün açık mı sorusunun gündeme geldiği bayram tatilinde Kamu bankalarında çalışanlar için 9 günlük bir bayram tatili söz konusu. Ancak, özel bankaların çalışma saatleri kamu bankalarına göre değişiklik gösteriyor. Bu nedenle, hangi bankaların bugün açık mı kapalı mı olduğu konusu önem taşıyor.

8-9 Nisan tarihinde bankalar açık mı?

Bayram tatili, Geçtiğimiz Cuma mesai bitimiyle birlikte başladı ve birçok sektörde olduğu gibi bankalar da bayram tatiline girdi. Ancak, özel bankalar bugün (8 Nisan) izmetlerine devam ediyor. Banka şubeleri bugün normal çalışma saatlerinde açık olacak. Yarın ise (9 Nisan) Arefe günü olduğu için banka şubeleri yarım gün açık olacak , öğleden sonra ise kapalı olacak. Bayram boyunca kapalı olan banka şubeleri ise 15 Nisan Pazartesi günü tekrar hizmete açılacak.

Ramazan Bayramı tatiline ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan'da başlayacak Ramazan Bayramı öncesindeki 1,5 günlük sürede idari izinli sayılacakları kararımızı kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum. Böylece salı günkü yarım günü ve pazartesi gününü bayram tatiline ekleyerek kamu çalışanlarımıza 9 günlük rahatça değerlendirebilecekleri bir vakit verdik.

Özel sektörümüzün de böyle bir yaklaşıma sahip olduğunu biliyoruz. Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik ediyor ve 1,5 günlük idari izin kararımızın hayırlı olmasını diliyorum."

Buna göre; Ramazan Bayramı tatili, kamu, kurum ve kuruluşlarda çalışan vatandaşlar için 9 günlük bir tatil süresini kapsayacak şekilde düzenlendi.