2024 EUROVISION ŞARKI YARIŞMASI'NIN GALİBİ BELLİ OLDU

İsveç'in Malmö şehrinde gerçekleştirilen 68. Eurovision Şarkı Yarışması'nda, İsviçre 591 puanla zirveye yerleşti. Yarışmanın kazananı Nemo – The Code performansıyla büyüledi.

Malmö Arena'da düzenlenen ve dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından izlenen 2024 Eurovision Şarkı Yarışması'nın kazananı İsviçre oldu. İsviçre'yi temsil eden Nemo, "The Code" isimli şarkısıyla 591 puan toplayarak birinci sırada yer aldı. Yarışmanın finali büyük bir heyecan ve müzik şölenine sahne oldu.

KAZANAN İSVİÇRE!

Nemo'nun performansı, eleştirmenler ve seyirciler tarafından büyük beğeni topladı. İsviçre, yarışmanın sonunda toplamda 591 puana ulaşarak, en yakın rakibi Hırvatistan'ı geride bıraktı. Hırvatistan ise 547 puanla ikinci, Ukrayna da 453 puanla üçüncü oldu.

YARIŞMADA YAŞANAN DİKKAT ÇEKİCİ ANLAR

Bu yılki yarışmada 19 ülke finalde yarıştı. Hollanda'nın temsilcisi Joost Klein, diskalifiye edilmesi sonucu 20 yerine 19 ülkenin yarıştığı finalde, her ülkenin performansı kıyasıya rekabet içerisinde geçti. İsrail temsilcisi Eden Golan ise "Kasırga" adlı şarkısını seslendirirken seyircilerden tepki aldı. Golan'ın performansı sırasında "Filistin" sloganları atıldı ve sosyal medyada yarışmaya dair videolar büyük ilgi gördü.

SERTAB ERENER'DEN UNUTULMAZ PERFORMANS

Yarı final gecesinde, Eurovision tarihinde unutulmaz izler bırakan isimlerden biri olan Sertab Erener sahne aldı. 2003 yılında "Everyway That I Can" ile Türkiye'ye zafer kazandıran Erener, yarı finalde Helena Paparizou ve Charlotte Perelli ile birlikte unutulmaz bir gösteri sundu.