CANDAN KARDEŞLERDE YENİ GELİŞME: ÇETE LİDERİ ONUR APAYDIN İTİRAFÇI OLDU

Suç örgütü operasyonunda tutuklanan eski polis memuru Onur Apaydın, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için dilekçe sundu. Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin adı da geçti.

"Suç örgütüne üye olma" suçlamasıyla tutuklanan Onur Apaydın, etkin pişmanlık kapsamında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve mahkemeye 10 sayfalık bir dilekçe sundu. Eski polis, çetenin lideri olmadığını iddia ederek örgütün asıl yöneticilerini ve işlettiği gece kulüplerini isim isim sıraladı.

CANDAN KARDEŞLERLE İLİŞKİLERİNİ AÇIKLADI

Operasyonun gözde isimlerinden sosyal medya fenomenleri Nihal ve Bahar Candan kardeşlerin de adının karıştığı bu olayda Apaydın, kendisinin kardeşlerle doğrudan bir iş ilişkisi olmadığını, bu ikilinin örgütün kasası olmadığını belirtti. İtirafçı, "Ben aldım çok kazandım, siz de alın kazanın" tarzında bir paylaşım yapmadıklarını ifade etti.

nihal candan

Nihal Candan, sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti. Anoreksiyaya yakalandığı ve kilosunun 37'ye düştüğü açıklandı. 

ONUR APAYDIN'DAN DETAYLI İFADELER BEKLENİYOR

Apaydın'ın dilekçesinde, çetenin faaliyetlerine dair daha fazla detay verme sözü vermesi ve etkin pişmanlık hükümleri kapsamında işbirliği yapma niyetinde olması, soruşturmanın seyrini değiştirebilir. Çete içindeki emir komuta zinciri ve hiyerarşik yapının detaylı bir şekilde ortaya konulması bekleniyor.