EYLEM TOK'TAN SONRA OĞLU DA HAKİM KARŞISINDA

Eylem Tok'un oğlu T.C. mahkemede gri tutuklu tulumuyla görüldü. T.C.'nin tutukluluğunun devamına karar verildi.

İstanbul’un Eyüpsultan ilçesinde 1 Mart'ta yaşanan ölümlü kaza sonrası T.C.'nin mahkemesi bugün görüldü. Kazada Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Eylem Tok'un ABD'ye kaçırdığı oğlu T.C.'nin duruşmasında dikkat çeken gelişmeler yaşandı.

FECİ KAZA VE KAÇIŞ PLANI

Eyüpsultan’da 1 Mart'ta T.C.'nin kullandığı lüks otomobil, yol kenarında park halinde bulunan üç ATV tipi araca çarpmıştı. Kazada 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken, birçok kişi de yaralanmıştı. Kazanın ardından ehliyetsiz sürücü T.C., annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a ardından ABD'ye kaçırılmıştı. Eylem Tok, geçtiğimiz günlerde ABD'de tutuklanmış ve mahkemeye çıkartılmıştı. Tok'un davası 27 Haziran'a ertelenmişti.

Bugün görülen duruşmada T.C., gri tutuklu tulumuyla mahkeme salonuna getirildi. NTV ABD temsilcisi Hüseyin Günay'ın aktardığına göre, T.C. oldukça korkmuş ve gergin bir haldeydi ve sürekli ellerini ovuyordu. T.C.'nin avukatı, serbest bırakılma talebinde bulunurken, savcı bu talebe "Yeniden kaçarlar" diyerek itiraz etti. Avukatlar ise, Eylem Tok'un turist vizesiyle ABD'de bulunduğunu ve kaçma niyetinde olmadığını ifade etti.

"KAÇMA KARARI ANNESİNE AİT"

T.C.'nin avukatları, Türkiye'den kaçma fikrinin T.C.'ye değil annesi Eylem Tok'a ait olduğunu savundu. Hakim, savcı ve avukatların sunduğu belgeleri incelemek istediğini belirterek, T.C.'nin tutukluluğunun devamına karar verdi.

TUTUKLULUĞUN DEVAMI

Duruşma sonunda hakim, T.C.'nin tutukluluğunun devamına karar verdi. Avukatların serbest bırakılma talebi reddedilirken, savcının kaçma riski gerekçesiyle itirazı kabul gördü. T.C. tutuklu olarak yargılanmaya devam edecek.