ZAYIFLAMA UĞRUNA YAPILAN GİZLİ TEHLİKE: HAYATİ RİSK TAŞIYOR! 

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hızlı kilo vermek isteyenlerin sayısı arttı. Ancak uzmanlar, bu uğurda kullanılan bazı yöntemlerin hayati risk taşıdığını belirtiyor. Özellikle Tip 2 diyabet tedavisinde kullanılan ilaçların kontrolsüz alımı ciddi tehlikelere yol açabiliyor.

Zayıflayıp sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olmak birçok kişinin hayali. Ancak bu hedefe ulaşmak için başvurulan bazı yollar oldukça sağlıksız olabiliyor. ATV Ana Haber'de yer alan habere göre, hızlı kilo vermek isteyenler arasında Tip 2 diyabet tedavisinde kullanılan ilaçlar yaygın bir şekilde kullanılmaya başlandı. Diyabet hastalarının bile doktor kontrolünde kullanması gereken bu ilaçlar, zayıflamak amacıyla kontrolsüz ve doktor tavsiyesi olmadan alındığında ciddi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

DOKTORLARDAN UYARI: KİLO KONTROLÜ İÇİN ONAYLI DEĞİL

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Cem Gezen, bu ilaçların hiçbir yerde kilo kontrolü için onay almadığını belirtiyor. Dr. Gezen, "Bu ilaçlar iştah kapatıcı, açlığı geciktirici ve tokluk hissi oluşturması nedeniyle kilo vermek isteyenlerde kontrolsüz olarak kullanılabiliyor," diyor.

Bu ilaçlar deri altına enjeksiyon şeklinde uygulanıyor ve insülin ilaçlarına benzer şekilde kartuşlanmış durumda. Ancak kontrolsüz kullanıldığında pankreatit, karaciğer ve böbrek rahatsızlıkları, mide ve bağırsak problemleri gibi ciddi yan etkilere neden olabiliyor.

ZAYIFLAMA UĞRUNA YAPILAN GİZLİ TEHLİKE: HAYATİ RİSK TAŞIYOR! 

UZUN VADELİ VE SAĞLIKLI KİLO VERME YÖNTEMLERİ

Uzmanlar, bu tür tehlikeli yöntemler yerine düzenli egzersiz, sağlıklı beslenme ve yeterli uyku ile uzun vadeli kilo vermenin daha sağlıklı olduğunu vurguluyor. Prof. Dr. Gezen, bu ilaçları keyfi olarak kullanıp bir yıl içinde bırakan kişilerin verdikleri kiloların çoğunu geri aldığını belirtiyor ve sağlıklı yaşam tarzının önemine dikkat çekiyor.