DİLAN VE ENGİN POLAT ÇİFTİNE 40 YIL HAPİS İSTEMİ

Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, çiftin 'örgüt kurma' ve 'kara para aklama' suçlarının yanı sıra, bahis ve şans oyunları kanununa muhalefetten de 40 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından Dilan ve Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 28 şüpheliye ilişkin iddianame hazırlandı. 75 sayfalık iddianamede, çiftin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme', 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' ve '7258 Sayılı Kanun'a muhalefet' suçlarından yargılanması talep edildi.

40 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Savcılık, Dilan ve Engin Polat'ın 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma-yönetme' suçundan 4 yıldan 8 yıla, 'suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama' suçundan 9 yıldan 21 yıla, '7258 Sayılı Kanun'a muhalefet' suçundan ise 4 yıldan 6 yıla ve 5 yıla kadar olmak üzere toplamda 20'şer yıldan 40'ar yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

İDDİANAME MAHKEMEYE GÖNDERİLDİ

Hazırlanan iddianame, İstanbul Anadolu 2. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin 14 günlük yasal değerlendirme süresi bulunuyor. İddianamenin kabul edilmesi halinde, 5'i tutuklu olan 28 şüphelinin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.