GENÇLER İÇİN ÖLÜMCÜL TEHLİKE: SU GİBİ TÜKETİYORLAR! 

Gençler arasında yaygın olarak tüketilen enerji içeceklerinin zararları giderek daha fazla endişe yaratıyor. Uzmanlar, bu içeceklerin kalp krizini tetiklemenin yanı sıra intihar düşüncesine de yol açabileceğini belirtiyor.

Enerji içecekleri, gençler tarafından enerji verdiği düşünülerek sıkça tüketiliyor, ancak bu içecekler hayatlarından çalıyor. Atv Ana Haber'de yer alan habere göre, enerji içeceklerinin kalp krizini tetiklemesi bir yana bağımlılık yaparak kullanıcıları intihara bile sürükleyebiliyor. Yoğun miktarda şeker ve kafein içeren bu içecekler, vücutta ciddi reaksiyonlara neden olabiliyor.

Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, enerji içeceklerinin yüksek oranda şeker içerdiğini ve bunun obezite, bölgesel yağlanma, karaciğer yağlanması, insülin direnci ve şeker hastalığına davetiye çıkardığını belirtiyor.

İNTİHAR DÜŞÜNCESİNİ TETİKLİYOR

Gençler arasında sınavdan ya da spordan önce enerji içeceği içmek adeta alışkanlık haline gelmiş durumda. Ancak bu içeceklerin sadece fiziksel değil, ruhsal sağlığı da tehdit ettiğini belirten uzmanlar, son araştırmaların enerji içeceklerinin intihar düşüncesini tetiklediğini ortaya koyduğunu ifade ediyor.

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Fethi Kılıçaslan, enerji içeceklerinin fazla tüketilmesinin kalpte spazm, ritim bozukluğu yapabileceğini ve bunun sonucunda kalp krizi ile ani ölüm riskini artırabileceğini vurguluyor.

Psikiyatrist Doç. Dr. Taha Can Tuman ise, enerji içeceklerinin çevreye zarar verme davranışlarına ve intihar düşüncelerine neden olabileceğini belirtiyor.