EURO 2024 FİNALİNDE İNGİLTERE VE İSPANYA KARŞILAŞACAK

EURO 2024'te büyük finalin adı belli oldu: İngiltere ile İspanya! Yarı finalde Ronald Koeman yönetimindeki Hollanda ile Gareth Southgate'in çalıştırdığı İngiltere karşı karşıya geldi. Mücadelede son dakikada gelen gol, İngiltere'yi finale taşıdı.

Hollanda, maçın henüz 7. dakikasında Xavi Simons'un ceza sahası dışından attığı harika golle 1-0 öne geçti. Simons'un şutu, kalenin sol üst köşesinden ağlarla buluştu ve Hollanda avantajı yakaladı.

KANE PENALTIDAN EŞİTLEDİ

İngiltere, Hollanda'nın golüne penaltı ile cevap verdi. Ceza sahası içinde Harry Kane'in yerde kalmasıyla hakem penaltı noktasını gösterdi. Kane, penaltıyı gole çevirerek skoru eşitledi.

FİNALİN ATEŞİ 90. DAKİKADA YANDI

Mücadelenin son dakikaları nefes kesti. İngiltere'de Watkins, 90. dakikada attığı golle takımını 2-1 öne geçirdi ve İngiltere'yi finale taşıdı. Bu gol, İngiltere'nin final biletini almasını sağladı.

FİNAL PAZAR GÜNÜ OYNANACAK

EURO 2024'ün finali, 14 Temmuz'da Berlin'deki Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. İngiltere ile İspanya, Avrupa'nın en büyüğü olmak için sahaya çıkacak.

HOLLANDA'NIN YOLCULUĞU

Hollanda, Fransa, Avusturya ve Polonya'nın yer aldığı D Grubu'nda 4 puanla en iyi grup üçüncüsü olarak son 16 turuna yükseldi. Son 16 turunda Romanya'yı 3-0 yenerek çeyrek finale yükselen Hollanda, çeyrek finalde Türkiye'yi 2-1 mağlup ederek yarı finale çıkmıştı.

İNGİLTERE SON DAKİKADA TUTUNDU

İngiltere ise Danimarka, Slovenya ve Sırbistan'ın bulunduğu C Grubu'nu 5 puanla lider tamamladı. Son 16 turunda Slovakya karşısında 90+5. dakikada Jude Bellingham'ın golüyle skoru eşitleyip, uzatmalarda Harry Kane'in golüyle çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde İsviçre'yi penaltılarla geçen İngiltere, yarı finale adını yazdırdı.