MICROSOFT, XBOX 360 SUNUCULARINI KAPATIYOR

Microsoft, Xbox 360 için dijital içerik desteğini sona erdiriyor. 29 Temmuz 2024 itibarıyla Xbox 360 Mağazası ve Xbox 360 Marketplace web sitesi kapatılacak. 

Microsoft'un Xbox 360 Store'u kapatacağını ilk olarak geçen yıl duyurmuştu ve şimdi şirket, kapatma tarihi olarak 29 Temmuz 2024'ü belirledi. Bu tarihten itibaren, oyunlar ve DLC'ler gibi içerikler Xbox 360 konsolunda satın alınamayacak. Ancak Xbox One veya Series X/S konsolunuzda varsa, oyunlarınız ve film satın alımlarınız güvende olacak. Xbox 360 için fiziksel kopya dönemi ise devam edecek.

XBOX 360'IN YÜKSELİŞİ VE DÜŞÜŞÜ

Xbox 360, Microsoft'un piyasaya sürdüğü ikinci oyun konsoluydu ve büyük bir oyuncu kitlesine ulaşmasını sağladı. Özellikle çok oyunculu oyunlara odaklanması ve Kinect ile popülerlik kazanmasıyla biliniyordu. Ancak, bu başarıya rağmen 3 kırmızı ışık hatasıyla da teknik anlamda en problemli konsollardan biri haline gelmişti.

MICROSOFT'UN YENİ STRATEJİSİ

Microsoft, tüm odağını Xbox Series konsollarına ve PC'ye yönlendiriyor ve Game Pass hizmetini büyütmek istiyor. Xbox 360 desteğinin sona ermesi bu nedenle şaşırtıcı değil. Buna ek olarak, Microsoft'un Xbox özelinde zor bir yıl geçirdiği biliniyor. Şirket, Game Pass Ultimate katmanının fiyatını 209 TL'den 309 TL'ye, PC ve Core sürümlerini ise sırasıyla 209 TL ve 175 TL olarak belirledi.