EURO 2024'TE FİNAL HEYECANI: İSPANYA VE İNGİLTERE KARŞI KARŞIYA

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) finalinde bugün İspanya ile İngiltere karşılaşacak. Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki büyük mücadele TSİ 22.00'de başlayacak ve TRT 1'den canlı olarak yayınlanacak.

Final karşılaşmasını Fransa Futbol Federasyonu'ndan hakem François Letexier yönetecek. Letexier'in yardımcılıklarını Cyril Mugnier ve Mehdi Rahmouni üstlenecek.

İSPANYA'NIN FİNAL YOLU

Luis de la Fuente'nin yönetimindeki İspanya, turnuvada tüm maçlarını kazanarak finale yükseldi. İspanya, İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'un yer aldığı B Grubu'ndan gol yemeden 3 galibiyetle çıktı. Son 16 turunda Gürcistan'ı eleyen İspanyollar, çeyrek finalde ev sahibi Almanya'yı uzatmalarda mağlup etti. Yarı finalde ise Fransa'yı 2-1 yenerek finaldeki yerini aldı.

İNGİLTERE'NİN FİNAL YOLU

Gareth Southgate'in yönetimindeki İngiltere, Danimarka, Slovenya ve Sırbistan'ın bulunduğu C Grubu'nu 5 puanla lider tamamladı. Son 16 turunda Slovakya'yı uzatmalarda 2-1 yenen İngiltere, çeyrek finalde İsviçre'yi penaltılarla geçti. Yarı finalde ise Hollanda'yı 2-1 mağlup ederek finale adını yazdırdı.

İSPANYA DÖRDÜNCÜ, İNGİLTERE İLK ŞAMPİYONLUĞUNU HEDEFLİYOR

İspanya, kazandığı 3 şampiyonlukla Almanya ile turnuvada en fazla şampiyon olan takımlar arasında yer alıyor. Bu yıl adını 5. kez finale yazdıran İspanyollar, 4. şampiyonluk için sahaya çıkacak. İngiltere ise tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonu olma hedefiyle sahada olacak. İngilizler, EURO 2020 finalinde İtalya'ya penaltılarla kaybetmişti.

İKİ TAKIMIN 28. RANDEVUSU

İspanya ile İngiltere, EURO 2024 finaliyle 28. kez karşılaşacak. Daha önce oynanan 27 maçta İspanya 10, İngiltere 13 galibiyet aldı. 4 karşılaşma ise berabere bitti. Gol sayılarında İngiltere'nin 45 golle üstünlüğü bulunuyor. İspanya ise 32 gol kaydetti. İki takım son olarak 2018'de UEFA Uluslar Ligi'nde karşılaşmış ve İngiltere 3-2 galip gelmişti.

GOLCÜLER VE MUHTEMEL 11'LER

Finale kadar her iki takımın en golcü oyuncuları 3'er golle İspanya'dan Dani Olmo ve İngiltere'den Harry Kane oldu. Bugünkü finalde sahaya çıkması beklenen muhtemel 11'ler ise şöyle:

İspanya: Simon, Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella, Ruiz, Rodri, Olmo, Yamal, Morata, Williams

İngiltere: Pickford, Walker, Stones, Guehi, Saka, Mainoo, Rice, Shaw, Bellingham, Foden, Kane