SİBER KAOSTAN ETKİLENEN CİHAZ SAYISI AÇIKLANDI

Microsoft, dünya genelinde milyonlarca Windows cihazının yazılım sorunundan etkilendiğini duyurdu. CrowdStrike kaynaklı sorun, birçok sektörü olumsuz etkiledi.

Microsoft, bağımsız siber güvenlik şirketi CrowdStrike'ın 18 Temmuz'da yayımladığı yazılım güncellemesinin ardından yaşanan küresel yazılım sorunuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu sorunun 8,5 milyon Windows cihazını etkilediği belirtildi. Bu rakam, tüm Windows cihazlarının yüzde birinden azını temsil etse de geniş ekonomik ve toplumsal etkileri olan bir olay olarak nitelendirildi.

SÜREKLİ İLETİŞİM VE ÇÖZÜM ÇALIŞMALARI

Microsoft, olayın başlangıcından bu yana bilgi toplamak ve çözüm üretmek için CrowdStrike ve diğer harici geliştiricilerle sürekli iletişim halinde olduklarını vurguladı. Şirket, müşterileriyle olan iletişimini de sürdürüyor ve sorunların çözümü için yoğun bir çalışma içinde olduklarını belirtti.

EKOSİSTEMİN BİRBİRİNE BAĞLI DOĞASI

Microsoft'un açıklamasında, yazılım güncellemelerinin ara sıra sıkıntılara neden olabileceği ancak CrowdStrike gibi büyük olayların nadir olduğu ifade edildi. CrowdStrike'ın birçok kritik hizmeti yürüten kuruluşlar tarafından kullanıldığına dikkat çekilen açıklamada, bu olayın küresel bulut sağlayıcıları, yazılım platformları, güvenlik ve diğer yazılım sağlayıcıları ile müşterilerden oluşan geniş ekosistemin birbirine bağlı doğasını ortaya koyduğu kaydedildi.

GENİŞ ETKİ ALANI

CrowdStrike güncellemesi nedeniyle Microsoft işletim sistemi arasında yaşanan kopukluk, birçok sektörü etkileyen küresel bir yazılım sorununa yol açtı. Bu durum, dünyanın birçok bölgesinde hayatı olumsuz etkiledi ve çeşitli sektörlerde aksamalara neden oldu.,