RTÜK DİJİTAL PLATFORMLARA CEZA YAĞDIRDI

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Netflix, MUBI ve Blu TV'ye ahlak dışı içerikleri nedeniyle ağır idari yaptırımlar uyguladı. "Sosis Partisi" adlı yapımın Netflix'ten çıkarılmasına karar verilirken, Blu TV ve MUBI'de yayınlanan "Climax" filmi de şiddet, cinsellik ve uyuşturucu kullanımı gerekçesiyle cezalandırıldı.

RTÜK, DİJİTAL PLATFORM RAPORLARINI GÖRÜŞTÜ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), haftalık olağan toplantısında dijital platformlar üzerinde hazırlanan izleme raporlarını gündemine aldı. Abonelik sistemiyle çalışan seç-izle platformlarının içeriklerine dair detaylı incelemeler yapıldı.

"SOSİS PARTİSİ"NE NETFLIX'TEN ÇIKARMA KARARI

RTÜK'ten yapılan açıklamada, ahlak dışı içeriği nedeniyle daha önce Prime Video'dan kaldırılan "Sosis Partisi" adlı yapımın Netflix'ten de çıkarılmasına karar verildiği belirtildi. Bu yapım, toplumsal değerler ve ahlak kurallarına aykırı bulundu.

"CLIMAX" FİLMİNE AĞIR CEZA

RTÜK, Blu TV ve MUBI'de yayınlanan Fransa ve Belçika ortak yapımı "Climax" filmi için de benzer bir değerlendirme yaptı. Filmin birçok sahnesinde açıkça şiddet ve cinselliğin tasvir edildiği, cinselliğin ensest ve eşcinsellik boyutuyla ekrana getirildiği tespit edildi. Ayrıca, sigara, alkol, uyuşturucu ve LSD kullanımının yanı sıra argo dil kullanımı ve müstehcenliğin filmde her sahnede ön plana çıkarıldığı belirtildi.

GENEL AHLAK VE AİLE YAPISINA AYKIRILIK

Kurul toplantısında, "Climax" filminin genel ahlak ve aile yapısının korunması ilkelerine aykırılık teşkil ettiği değerlendirilerek Blu TV ve MUBI'ye en üst sınırdan idari para cezası uygulanmasına ve filmin kataloglardan çıkarılmasına karar verildi.