OLİMPİYAT REKORU KIRIP YUSUF DİKEÇ POZU VERDİ

İsveçli atlet Armand Duplantis, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları erkekler sırıkla atlama finalinde hem olimpiyat hem de dünya rekoru kırarak büyük bir başarıya imza attı. Duplantis, rekor sonrası ikonikleşen Yusuf Dikeç pozunu vererek sosyal medyada gündem oldu.

SIRIKLA ATLAMADA TARİH YAZDI

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın onuncu gününde, Stade de France'da düzenlenen Erkekler Sırıkla Atlama Finali'nde İsveçli sporcu Armand Duplantis sahne aldı. Milli atlet Ersu Şaşma'nın da mücadele ettiği finalde Duplantis, 6.10 metrelik atlayışıyla olimpiyat rekoru kırdı. Ardından 6.25 metrelik atlayışında da başarılı olarak kendi dünya rekorunu geliştirdi.

YUSUF DİKEÇ'İN POZU

Duplantis, rekor sonrası 10 metre havalı tabanca karışık takım mücadelesinde gümüş madalya kazanan Yusuf Dikeç'in ikonikleşen pozunu verdi. Bu anlar, sosyal medyada hızla yayıldı ve büyük ilgi gördü. Yusuf Dikeç, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda 10 metre havalı tabanca karışık takım kategorisinde Şevval İlayda Tarhan ile birlikte gümüş madalya kazanarak Türk spor tarihine adını yazdırmıştı.

YUSUF DİKEÇ DÜNYADA GÜNDEM OLMUŞTU

Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Yusuf Dikeç, atıcılık müsabakalarında genellikle sporcuların kullandığı lens, göz kapağı veya kulak koruması gibi teçhizatları tercih etmedi. Ellerini cebine koyarak rahat bir duruş sergileyen Dikeç, bu tavrıyla dünya çapında gündem olmuştu. Sosyal medyada birçok kullanıcı, Yusuf Dikeç ve rakibi Damir Mikec'in fotoğraflarını yan yana getirip paylaşımlarda bulunmuştu.