ROBLOX'TAN İLK AÇIKLAMA: "YETKİLİLERLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ"

Bilgi İletişim ve Teknoloji Kurumu (BTK) tarafından Türkiye’de erişime engellenen Roblox, konuyla ilgili ilk açıklamasını yaptı. Çocuk istismarına neden olabilecek içerikler barındırdığı gerekçesiyle kapatılan platform, oyunu tekrar açabilmek için yetkililerle işbirliği içinde çalıştıklarını belirtti.

7 Ağustos Çarşamba günü Bilgi İletişim ve Teknoloji Kurumu (BTK), çevrimiçi oyun platformu Roblox’a erişim engeli getirildiğini duyurmuştu. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Bilişim Suçları Bürosu’nun talebi üzerine alınan bu karar, Adana 6. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından onaylanmış ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından da kamuoyuna duyurulmuştu. Erişim engelinin gerekçesi, Roblox’ta çocuk istismarına sebebiyet verebilecek içeriklerin tespit edilmesi olarak açıklandı.

"TOPLULUĞUMUZU GÜVENDE TUTMAK İÇİN KARARLIYIZ"

Erişim engelinin ardından Roblox, sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yaparak duruma dair bilgi verdi. Yapılan açıklamada, "Türkiye'de Roblox'a erişim engeli geldi. Roblox'u en kısa süre içinde tekrar kullanılabilir hale getirebilmek için ilgili yetkililerle birlikte çalışıyoruz. Türkiye'de her gün milyonlarca insanın platformumuzu kullandığını ve bunların arasında işlerini Roblox üzerine inşa eden canlı bir geliştirici topluluğunun da bulunduğunu biliyoruz. Topluluğumuzu güvende tutmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız ve küresel politika yapıcıların çocukları koruma konusundaki kararlılığını paylaşıyoruz." ifadelerine yer verildi.

ROBLOX NEDİR?

Roblox, kullanıcıların kendi oyunlarını yaratmalarına ve başkalarının yarattığı oyunları oynamalarına olanak tanıyan bir çevrimiçi oyun platformudur. 2006 yılında piyasaya sürülen ve özellikle gençler arasında oldukça popüler olan Roblox, dünya genelinde milyonlarca kullanıcıya sahip. Türkiye’de de yaklaşık 10 milyon kullanıcısı bulunduğu tahmin edilen platform, bu geniş kitlesi nedeniyle erişim engelinin kaldırılması için çalışmalara hız verdi.

Anahtar Kelimeler: Roblox Türkiye, Roblox yasaklandı, BTK erişim engeli