INSTAGRAM'A ERİŞİM ENGELİ NEDEN KALDIRILMIYOR? GÖZLER YENİ GÖRÜŞMEDE

Instagram'a getirilen erişim engeli bir haftadır devam ediyor. META yetkilileri, PKK ile ilgili algoritmada düzenlemeler yapacaklarını belirtse de, YPG ve FETÖ için aynı adımlar henüz atılmadı. Bu sebeple erişim engeli hala kaldırılmadı ve gözler, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile META yetkilileri arasında yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Ankara, terör örgütleri konusundaki taleplerinin tam olarak karşılanmasını bekliyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) ile yapılan görüşmelerde, terör tanımı konusunda anlaşmazlıklar yaşandı. META yetkilileri, PKK’nın uluslararası düzeyde terör örgütü olarak kabul edildiğini belirterek, bu örgütle ilgili paylaşımlar için algoritmada düzeltmeler yapacaklarını bildirdi. Ancak aynı hassasiyetin YPG ve FETÖ için gösterilmemesi, erişim engelinin kaldırılmasını engelliyor.

YENİ GÖRÜŞME BEKLENİYOR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri, META ile kısa süre içinde yeni bir görüşme yapmayı planlıyor. Bu görüşmenin ardından, Instagram’a erişim engelinin kaldırılıp kaldırılmayacağı netlik kazanacak.

EFKAN ALA’DAN AÇIKLAMA: "SABIR RİCA EDİYORUZ"

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, Instagram'a yönelik erişim engeliyle ilgili olarak vatandaşlardan sabır istedi. "Biz, muhataplarımızın Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate alan adımlar atması için uğraşıyoruz." diyen Ala, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını vurguladı.

BAKAN YARDIMCISI SAYAN'DAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da sosyal medya platformlarının terör örgütlerine yönelik içerikleri görmezden geldiğini belirterek, "Mahkeme kararlarının bildirilmesine rağmen, bu paylaşımlar hala devam ediyor. Bu konuda rahatsızlığımızı her fırsatta dile getiriyoruz." dedi.