TOPLU MEZAR BULUNDU, BELEDİYEYİ BASTILAR

Ankara’nın Altındağ ilçesinde hayvanlara ait toplu mezar bulundu. Hayvanseverler sert tepki gösterdi, olayla  ilgili 6 kişi gözaltına alındı.

 

Niğde’deki skandalın ardından bir toplu mezar da başkentin göbeğinde Altındağ’da ortaya çıktı.  İddialara göre Altındağ Belediyesi’ne bağlı Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde çalışan bir kişi hayvanseverlerle toplu hayvan mezarı olduğu konusunda irtibata geçti. Gece saatlerinde olay yerine giden hayvanseverler toplu bir mezar buldu.  Belediyenin Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne girmeye çalışan hayvanseverlere Jandarma ekipleri engel oldu. 

7 KÖPEK OTOPSİYE GÖTÜRÜLDÜ

Hayvanseverlerden alınan bilgilere göre toplu mezarda aralarında yasaklı ırkların da olduğu 13 köpek, bir kedi, bir yavru köpek, iki de koyunun cansız bedeni bulundu. Bazı hayvan cesetlerinin poşet içerisinde olduğunu iddia eden hayvan hakları savunucuları köpeklerde küpe olduğunu ancak çipli olmadığını söyledi. Hayvanların uyutulmadan öldürüldüğü iddia edilirken darp iddiası da ortaya atıldı. Köpeklerden 7’si otopsiye götürüldü. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 6 kişi gözaltına alındı. 

ALTINDAĞ BELEDİYESİ VETERİNE MÜDÜRLÜĞÜ

GİRİŞ ÇIKIŞLAR KAPATILDI

Ankara Büyükşehir Belediyesi söz konusu olayın büyükşehir görev ve sorumluluk kapsamında olmadığını belirten bir açıklama yaparak konunun takipçisi olacaklarını söyledi. Altındağ Belediyesi Veteriner Müdürlüğü önünde geniş güvenlik önlemleri alınırken akordion bariyerlerle müdürlük binası çevrildi ve giriş çıkışlar kapatıldı. 

Altındağ Belediyesi yaptığı yazılı açıklamada “Bu mezarlık gün içerisinde Altındağ sınırlarındaki mahallerinizde doğal ölümü gerçekleşen ve/veya trafik kazalarına ya da enfeksiyona bağlı sebeplerle ölen hayvanların gömüldüğü alandır. Altındağ Belediyesi diğer belediyelerde de olduğu gibi vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine haftalık ortalama 20-25 yaşamını yitiren hayvanları toplamaktadır ve sağlık/ hijyen kurallarına uygun bir şekilde bu alana gömmektedir. Burası yine sınırlarımız içerisinde yer alan çevre köylerimizde benzer sebeplerle ölen koyun, eşek, at gibi küçük ve büyükbaş hayvan ölülerinin de gömüldüğü bir alandır" denildi.

DARP İDDİALARINA YANIT

Yazılı açıklamada köpeklerin darp edildiği iddialarıyla ilgili “Hayvanların parçalanarak öldürüldüğü şeklinde yansıyan haber, bölgemizde parçalanmış şekilde bulunan bir sokak köpeğinin vatandaşlarımızın ihbarı üzerine ekiplerimizce yerinden alınıp toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde gömülmesinden ibarettir. Söz konusu köpeğin sokaktan alınırken çekilmiş fotoğrafları savcılığa sunulmuştur” ifadelerine yer verildi.