REPLİKAS’IN SOLİSTİ GÖKÇE AKÇELİK HAYATINI KAYBETTİ

Türk rock müziğinin önemli isimlerinden Replikas’ın kurucusu ve solisti Gökçe Akçelik, 47 yaşında hayata veda etti. Sevenleri ve müzik camiası yasa boğuldu.

MÜZİK DÜNYASININ ACI KAYBI

Türk rock müziğinin köklü gruplarından Replikas’ın solisti Gökçe Akçelik, 47 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü müzisyenin ölüm haberi, müzik dünyasında ve hayranları arasında büyük üzüntü yarattı. Replikas’ın kurucu üyesi olan Akçelik, kariyeri boyunca beş albüm yayınlamış ve birçok film müziği bestelemişti. Ölüm nedeni henüz açıklanmayan Akçelik’in ardından, sosyal medyada sayısız veda mesajı paylaşıldı.

MURAT MERİÇ’TEN DUYGUSAL PAYLAŞIM

Müzik yazarı ve eleştirmen Murat Meriç, Gökçe Akçelik’in vefatı üzerine sosyal medya hesabından yaptığı duygusal paylaşımda, "Ne söylesem, ne yazsam az. Hayatıma çok şey kattı. Bunu yaparken farkında bile değildi, o kadar kendisiydi. Sessiz ve derin sohbetlerini unutmam mümkün değil. Bıraktığı şahane hatıralar hep benimle kalacak, tesellim bu. Ya hiç tanışmasaydık? Ah be Gökçe…" ifadelerini kullandı.

REPLİKAS VE GÖKÇE AKÇELİK'İN MÜZİK KARİYERİ

1977’de İstanbul’da doğan Gökçe Akçelik, 1993 yılında Barkın Engin ve Orçun Baştürk ile birlikte Replikas grubunu kurdu. Grup, 'Köledoyuran', 'Dadaruhi', 'Avaz', 'Zerre' ve 'Biz Burada Yok İken' gibi albümlerle Türk rock müziğinin önemli temsilcilerinden biri haline geldi. Ayrıca, Akçelik’in bestelediği 'Takva' filmi için yaptığı müzikler, 43. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde 'En İyi Film Müziği Ödülü'ne layık görüldü.