"OYUN OYNARKEN 'GERÇEK İNSANLARA YAPACAĞIM' DİYORDU"

Eskişehir'de 5 kişiyi bıçaklayan saldırganın, mesajlaşma uygulamasındaki arkadaşı 17 yaşındaki Ayaz Bulut, şüphelinin insan öldürme videoları izlediğini ve bu tür davranışlardan hoşlandığını sık sık dile getirdiğini söyledi. Bulut, "Olayı gördüğümde çok şaşırdım. Kesinlikle ciddi olduğunu düşünmüyordum" dedi.

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi Uluönder Mahallesi'ndeki Şehit Rüstem Demirbaş Parkı'nda, 18 yaşındaki Arda K., çay bahçesinde oturan 5 kişiye bıçakla saldırdı. Yüzünü maskeyle gizleyen ve hücum yeleği ile kask takan Arda K., saldırı sonrası yakalanarak gözaltına alındı. Olayın ardından Arda K.'nin mesajlaşma uygulamasındaki arkadaşı Ayaz Bulut, şüpheli hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Bulut, Arda K.'nin çocukluğunda aile sevgisi görmediğini ve bu yüzden psikolojisinin bozulduğunu belirterek, "Bize sürekli olarak sokaktaki kedilere tekme attığını, adam öldürme videoları izlediğini ve bundan keyif aldığını söylüyordu. Hatta oyun oynarken 'Ben bunları gerçek insanlara da yapmak istiyorum' diyordu. Ancak ben bunları söylediğinde dalga geçtiğini sanıyordum" şeklinde konuştu.

"HABERİ GÖRÜNCE ELİM AYAĞIM TİTREDİ"

Ayaz Bulut, arkadaşının ciddi bir sorun yaşadığını fark etmediğini belirterek, "Başka bir arkadaşım bana haberi gösterdiğinde şok oldum, elim ayağım titredi. Onun bu noktaya geleceğini hiç düşünmezdim. Psikolojisi bozuk olduğu için bu tür şeyler yaptığını düşünüyorum" dedi.

Bulut, son olarak ailelere seslenerek, "Çocuklarınıza ilgi gösterin. Onları ilgisiz bırakmayın. Arkadaş çevresine ve sosyal medya kullanımına dikkat edin" diye uyardı.