AYDEMİR AKBAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Türk sinemasının efsanevi isimlerinden Aydemir Akbaş, 88 yaşında hayata veda etti. Evinde baygın bulunan Akbaş, hastaneye kaldırılmış, yoğun bakımda entübe edilmesinin ardından acı haber sevenlerine ulaştı.

Aydemir Akbaş'ın yaşamını yitirdiği haberi, ünlü yapımcı Polat Yağcı tarafından duyuruldu. Ünlü oyuncu, uzun süredir kanserle mücadele ediyordu.

YOĞUN BAKIMA ALINMIŞTI

Uzun yıllardır kolon, gırtlak ve bağırsak kanseriyle mücadele eden Aydemir Akbaş, geçtiğimiz gün evinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Hemen yoğun bakıma alınan usta oyuncu, iki gündür entübe halde tedavi altındaydı. Ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

ACI HABERİ POLAT YAĞCI DUYURDU

Akbaş’ın vefat haberi, ünlü yapımcı Polat Yağcı tarafından sosyal medya üzerinden duyuruldu. Yağcı, paylaşımında "Allah yattığın yeri Cennet eylesin canım abim" ifadelerini kullandı. Sanat dünyası ve sevenleri büyük bir üzüntü yaşarken, Akbaş’ın yakın dostları taziye mesajlarıyla acılarını paylaştı.

'ÇOK ÖZLEYECEĞİZ...'

Usta oyuncunun menajeri ve aynı zamanda aile dostu olan Özgür Aksoy, sosyal medyada Akbaş ile çekilmiş bir fotoğrafını paylaşarak "çok özleyeceğiz seni" notunu düştü. Akbaş’ın vefatı, sanat dünyasında derin bir üzüntüye yol açtı. Özgür Aksoy, yakın dostunun vefatını duyururken gözyaşlarını tutamadı.

AYDEMİR AKBAŞ'IN HAYATINDAN KESİTLER

1936 yılında İstanbul Feriköy’de dünyaya gelen Aydemir Akbaş, Arnavut kökenli bir baba ve Trabzonlu bir annenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Galatasaray Lisesi’nde eğitimini tamamladıktan sonra gazetecilik yapan Akbaş, Altan Erbulak’ın yönlendirmesiyle tiyatro sahnelerine adım attı. "Keşanlı Ali Destanı", "Direkler Arası" gibi oyunlarda yer alan Akbaş, kısa sürede tiyatro ve sinema dünyasında önemli bir yer edindi.

1964 yılında Atıf Yılmaz’ın yönetmenliğini yaptığı "Keşanlı Ali Destanı" filmi ile sinemaya adım atan Aydemir Akbaş, kariyerine 127 film ve 30 tiyatro oyununu sığdırdı. Aynı zamanda 33 filmin senaryosunu kaleme aldı.

Sanatçı, son yıllarında sağlık sorunlarıyla boğuşmasına rağmen sahnelerden kopmadı. 2013 yılında "Altındağlı" dizisinde rol alan usta oyuncu, yıllarca İbrahim Tatlıses ile yakın dostluk kurarak senaryo çalışmalarına da katkı sağladı. Vefat haberinin ardından Tatlıses de derin üzüntüsünü sosyal medya üzerinden dile getirdi.