FRANSIZ SİNEMA EFSANESİ ALAIN DELON HAYATINI KAYBETTİ

Fransız sinemasının unutulmaz aktörlerinden Alain Delon, 88 yaşında yaşamını yitirdi. Üç çocuğu tarafından yapılan açıklamada, ünlü oyuncunun hastalığının ardından hayatını kaybettiği duyuruldu.

Delon’un çocukları Alain Fabien, Anouchka ve Anthony, babalarının ölüm haberini AFP ajansına doğruladı. Yapılan açıklamada, “Alain Fabien, Anouchka, Anthony ve köpeği Loubo, babalarının vefatını duyurmaktan derin üzüntü duymaktadır. Kendisi, Douchy’deki evinde huzur içinde hayata gözlerini yumdu,” ifadelerine yer verildi. Aile, bu zor süreçte mahremiyet talebinde bulundu.

SAĞLIK DURUMU 2019'DAN SONRA KÖTÜLEŞTİ

Alain Delon, 2019 yılında geçirdiği felç sonrası sağlığıyla ilgili ciddi problemler yaşamıştı. Fransız medyasına göre, Delon'un açıklanmayan başka sağlık sorunları da bulunuyordu. Son yıllarını ailesiyle birlikte geçiriyordu.

MİRAS KAVGASI GÜNDEMDEYDİ

Delon'un hastalığının ardından çocukları arasında bir miras kavgası yaşanmıştı. Oğulları Anthony ve Alain-Fabien, kız kardeşleri Anouchka'yı babalarını manipüle etmekle suçlarken, Anouchka ise kardeşlerinin babalarının sağlığını tehlikeye attığını iddia ediyordu. Aile içindeki bu gerilim, basına yansıyan yasal mücadelelere dönüşmüştü.

SON GÖRÜNTÜSÜ 2019 CANNES FİLM FESTİVALİ'NDEN

Alain Delon, aktör olarak son kez 2019 yılında Cannes Film Festivali'nde boy göstermişti. Delon, burada Fahri Altın Palmiye ödülüne layık görülmüştü.