TRUMP'TAN ELON MUSK AÇIKLAMASI

Eski ABD Başkanı Donald Trump, yeniden başkan seçilmesi halinde Elon Musk'ı kabinesinde görevlendirmeyi planladığını açıkladı. Trump, Musk'a bakanlık ya da danışmanlık teklif edeceğini söyledi.

TRUMP'TAN KABİNEDE MUSK PLANI

Donald Trump, Pennsylvania'daki bir seçim kampanyası etkinliğinin ardından yaptığı açıklamada, Elon Musk'a kabinede bir görev vermeyi ya da danışman olarak atamayı düşündüğünü belirtti. Trump, Musk'ın bu teklifi kabul etmesi halinde kendisine önemli bir rol verileceğini söyledi.

MUSK'TAN TRUMP'A DESTEK

Elon Musk, geçtiğimiz hafta sosyal medya platformu X üzerinden Donald Trump ile bir canlı yayın gerçekleştirmiş ve bu yayında Trump'a olan desteğini açıkça dile getirmişti. Musk, "Ülkenin iyiliği için seçimleri Trump’ın kazanması gerektiğini" ifade etmişti. Bu açıklama, Musk'ın önceki seçimlerde Demokrat adayları desteklemiş olması nedeniyle dikkat çekti.

MUSK'IN HÜKÜMET İÇİN TEKLİFİ

Yayın sırasında Elon Musk, Donald Trump'a hükümetin daha etkin çalışmasını sağlamak amacıyla bir başkanlık komisyonu kurulmasını önerdi. Ayrıca, bu komisyonun başına kendisinin atanmasını teklif etti. Trump ise bu teklife olumlu yanıt vererek, "Bunu yapmayı çok isterim." ifadelerini kullandı.

MUSK'IN DEĞİŞEN SİYASİ TUTUMU

Daha önce 2016'daki seçimlerde Hillary Clinton'ı, 2020'de ise Joe Biden'ı destekleyen Elon Musk, bu kez Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın kazanmasının ülke için en iyi seçenek olduğunu savunarak farklı bir tutum sergiledi.