EREN ERDEM CHP'DEN İSTİFA ETTİ

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, sosyal medya hesabı üzerinden partisinden istifa ettiğini duyurdu. Erdem, CHP'nin tasfiyeci bir anlayışla yönetildiğini savundu ve belediye başkanlarının parti üzerinde etkili olduğunu belirtti.

Eren Erdem, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamayla CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Partisi tarafından disipline sevk edilmesinin ardından böyle bir karar aldığını belirten Erdem, parti içinde yaşananları eleştirerek şu ifadeleri kullandı: "Koskoca 100 yıllık çınarı, iletişim hileleri ve algı operasyonları ile belediye başkanlarının oyuncağı yaparsanız, yarın bu cüret en çok sizi hedef alır. Ve siyaset yapamazsınız."

"BELEDİYE BAŞKANLARININ ETKİSİ ARTIYOR"

Eren Erdem, açıklamasında partide belediye başkanlarının etkisinin arttığını ve bu durumun partiye zarar verdiğini öne sürdü. Erdem, “Bir belediye başkanının maaşlı memurları üzerinden parti evlatlarını tasfiye ettirirseniz, yarın bu cüret sizi de hedef alır” diyerek parti yönetimini uyardı.

Eren Erdem, 5'li çetelere karşı yaptığı açıklamalar sonrası disipline sevk edildiğini belirterek, "Partim beni ihraç istemiyle disipline sevk etti. Bu sebeple, mensubiyetinden onur duyduğum partimden istifa ediyorum" dedi.

PARTİ YÖNETİMİNE SERT ELEŞTİRİLER

Erdem, partisindeki tasfiyeci anlayışı sert şekilde eleştirerek, "İlkeli bir iktidar mücadelesi yerine, iktidar olalım da nasıl olursa olsun diyen bir anlayış var" dedi. Ayrıca, parti içinde kindar bir tutumun hâkim olduğunu savunan Erdem, bu durumun partiye zarar vereceğini ifade etti.