GALATASARAY 1 MİLYAR TL'LİK GELİRİ KAÇIRDI

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İsviçre'nin Young Boys takımına elenerek büyük bir gelir fırsatını kaçırdı. Sarı-kırmızılılar, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Young Boys ile RAMS Park'ta oynanan rövanş maçında, Galatasaray ilk yarıda pozisyon üretmekte zorlandı. İsviçre temsilcisi ise 11 şut denemesi yapmasına rağmen gol bulamadı. İkinci yarıda baskıyı artıran Galatasaray, Michy Batshuayi ve Kerem Demirbay ile fırsatlar yakaladı, ancak skora yansıtamadı. 87. dakikada Alan Virginius'un golüyle sahadan 1-0 mağlup ayrılan sarı-kırmızılı ekip, play-off turunda elendi.

DEVLER LİGİ HAYALİ SUYA DÜŞTÜ

İlk maçta da 3-2 yenilen Galatasaray, iki maç sonunda Şampiyonlar Ligi biletini rakibine kaptırdı. Young Boys, Şampiyonlar Ligi'nin 36 takımlı yeni formatında yer alırken, Galatasaray Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye devam edecek.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne katılamayarak önemli bir gelir fırsatını da kaçırdı. Lige katılım ücreti olarak 18 milyon 620 bin Euro, yayın gelirinden ise 9 milyon Euro kazanması beklenen sarı-kırmızılılar, toplamda yaklaşık 1 milyar TL’lik bir gelirden mahrum kaldı.

Şampiyonlar Ligi'nde 8 maçlık yeni formatta, galibiyet başına 2.1 milyon Euro, beraberlik için ise 700 bin Euro ödeme yapılacaktı. Ancak bu fırsatı değerlendiremeyen Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek.