MASTERCHEF'TE KURAL İHLALİ GERİLİMİ

MasterChef Türkiye'de heyecan dolu bir bölüm daha geride kaldı. Mehmet Yalçınkaya, Somer Sivrioğlu ve Danilo Zanna'nın jüri olduğu yarışmada, yedek yarışmacılar arasından ana kadroya katılacak 4. isim belirlendi. İlk turda 3 çeşit şeftali ile yaratıcı bir tabak hazırlamaları istenen yarışmacılar, ikinci turda ise 'yuvarlama' yemeğiyle hünerlerini sergiledi. Ancak bu heyecan dolu yarışmada iki yarışmacı kural ihlali yaparak elendi.

Yarışmanın ilk turunda, Bursa şeftalisi, Çanakkale Lapseki şeftalisi ve yatsı şeftalisi verilen yarışmacılardan, bu malzemelerle yaratıcı bir tabak çıkarmaları istendi. Ancak bu turda iki yarışmacı kural ihlali yaparak büyük hayal kırıklığı yaşadı. Somer Şef, yarışmacılara "Çok üzgünüz. 11 arkadaşımız yemek yaptı fakat kural ihlali yapan iki arkadaşımız var. Kurallar listemizin 12. kuralı çok açık bir şekilde diyor ki; Yemek süresi bittiğinde yemeğiniz ya tahtanın üzerinde ya da paslanmaz çeliğin üzerinde olacak. Ocak, yemeğin bırakılabileceği bir yer değildir" diyerek, kural ihlali yapan Erim ve Enes'in tabaklarını değerlendirmeye almadıklarını açıkladı. Bu açıklamanın ardından Erim büyük bir üzüntü yaşarken, Enes'in de kural ihlali nedeniyle yarışmaya devam edemediği açıklandı.

İKİNCİ TURDA ZORLU YARIŞ

İlk turu başarıyla geçen Yudum, Bera, Sercan ve Bartu, ikinci turda 'yuvarlama' yemeğiyle jüri karşısına çıktı. Bu zorlu etapta yarışmacılar, en iyi performansı sergilemek için tüm hünerlerini ortaya koydu.

ANA KADROYA GİREN 4. YARIŞMACI BELLİ OLDU

İkinci turun sonunda jüriden tam not almayı başaran Yudum, MasterChef Türkiye ana kadrosuna giren 4. yedek yarışmacı olarak büyük bir başarıya imza attı. Yudum, duygularını "Bu anı bekliyordum ve başardım, çok mutluyum" diyerek ifade etti.