TIKANMIŞ LAVABOLARI ŞIP DİYE AÇIYOR, BUZDOLABI KOKUSUNU GİDERİYOR...

Türk kahvesinin telvesi, lavabodan yanmış tencereye, solmuş bitkilerden buzdolabı kokusuna kadar birçok soruna doğal çözüm sunuyor. Telvenin bu faydalarını öğrenince bir daha çöpe atmayacaksınız.

KAHVE TELVESİNİN 7 MUCİZEVİ KULLANIM ALANI

1. SOLMUŞ BİTKİLERİ CANLANDIRIR

Sardunya, açelya ve kamelya gibi asitli toprak seven bitkiler, kahve telvesi ile daha sağlıklı büyür. Telve, toprağı beslerken, böcekleri ve kargaları bitkilerden uzak tutar.

2. YANMIŞ TENCERELERİ TEMİZLER

Yanmış tencereleri temizlemek için bir mutfak fırçasına veya süngere kahve telvesi sürün ve ovun. İnatçı kirleri kolayca çıkarır. Ardından deterjanla cilalayabilirsiniz.

3. ÇÖP KOKUSU GİDERME

Çöp kovasının altına bir miktar kahve telvesi serpiştirin. Bu, çöp kokusunu emer ve kötü kokuların yayılmasını engeller.

4. BUZDOLABI KOKUSUNU GEÇİRİR

Kahve telvesini kurutup bir kaseye koyarak buzdolabının uygun bir köşesine yerleştirin. Ekşi kokuları karbonattan daha iyi emer.

5. SOĞAN VE SARIMSAK KOKUSUNU GİDERİR

Soğan ve sarımsak doğradıktan sonra ellerinizi kahve telvesiyle ovup yıkayın. Hem kokuyu giderir hem de cildinizi nemlendirir.

6. PEELİNG ETKİSİ YARATIR VE BATIK GÖRÜNÜMÜNÜ GEÇİRİR

Kahve telvesi, cilt için peeling etkisi yaratır, kan dolaşımını hızlandırır ve siyah noktaları yok eder. Azıcık ılık suyla sulandırıp yüzünüze sürün, 10 dakika bekletip yıkayın.

7. TIKANMIŞ LAVABOLARI AÇAR

Tıkanmış lavaboyu açmak için kaynamış suya kahve telvesi ve karbonat ekleyin. Tıkanan giderlere dökün. Kimyasal çözümler kadar etkili olmasa da oldukça işe yarar.