ABD ASKERİNİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİLDİ! "YANKEE GO HOME!"

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), İzmir'de demirleyen ABD Donanması'na ait USS Wasp'ta görevli bir Amerikan askerinin başına çuval geçirdi. Olayın ardından İzmir Valiliği, 15 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

TGB'DEN İZMİR'DE GÖVDE GÖSTERİSİ

Türkiye Gençlik Birliği (TGB), İzmir Limanı'na demirleyen ABD'nin en büyük taarruz gemisi USS Wasp'ta görevli bir Amerikan askerine çuval geçirdi. TGB'nin sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntülerde, "ABD'nin en büyük taaruz gemisi USS Wasp'ta görevli ABD askerlerine çuval geçirdik!" ifadeleri kullanıldı. Eylemi gerçekleştiren grup, “Mehmetçiğin Katili Amerika, Üslere El Konsun ABD Defolsun, Katil ABD, Katil İsrail, Atatürk Gençliği Görev Başında” sloganları attı.

"ABD ASKERLERİ ÜLKEMİZİ KİRLETEMEZ"

TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin, eyleme ilişkin yaptığı açıklamada, Amerikan askerlerinin Türkiye'de yerinin olmadığını belirtti. Çetin, "İsrail’e kalkan olan, Mehmetçiğin ve binlerce Filistinli’nin katili olan Amerikan askerlerine bu topraklarda rahat vermeyeceğiz. Vatan evlatları Amerikan kurşunlarıyla şehit edilirken ABD askerleri ellerini kollarını sallayarak ülkemizde rahat rahat gezemez! Eli kanlı ABD askerlerinin Türkiye’de yeri yok! Mehmetçiğin katilleri, Filistinlilerin, Iraklıların, Yemenlilerin katilleri defolun gidin ülkemizden," dedi. Çetin, ayrıca 30 Ağustos’un yıl dönümünde Türk milletine meydan okuyanlardan hesap soracaklarını da ekledi.

İZMİR VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA: 15 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İzmir Valiliği, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde meydana gelen saldırıda, ABD vatandaşı sivil giyimli 2 askeri personele fiziki saldırıda bulunulduğunu ve olaya 5 sivil giyimli ABD askerinin de dahil olduğunu belirtti. Emniyet güçlerinin müdahalesiyle olayın failleri olan 15 kişinin gözaltına alındığını ve adli tahkikatın başlatıldığını duyurdu.

ABD Ankara Büyükelçiliği de olayla ilgili olarak, "USS Wasp’te görevli ABD’li askeri personelin bugün İzmir’de saldırıya maruz kaldığını ve şu an güvende olduğunu teyit ederiz. Olaya hızlı müdahale etmelerinden ve olayla ilgili soruşturma başlatmalarından dolayı Türk makamlarına teşekkür ederiz," açıklamasında bulundu.