TRABZONSPOR, ŞENOL GÜNEŞ İLE ANLAŞTI

Trabzonspor, teknik direktör Şenol Güneş ile anlaşma sağladı. Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, deneyimli teknik adamla yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığını duyurdu. Şenol Güneş, bordo-mavili takımın başında beşinci kez görev alacak.

DOĞAN: "HEDEFLERİMİZE TECRÜBELİ BİR HOCAYLA ULAŞACAĞIZ"

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, teknik direktör arayışlarını yönetim kurulu ile değerlendirdiklerini belirterek, "Pazartesi günü gerçekleştirdiğimiz yönetim kurulu toplantımızda üç isim üzerinde enine boyuna tartıştık. Takımımızın güçlü bir iskeleti var ve Süper Lig maratonunun henüz başındayız. Bütün bunları üst üste koyunca hedeflerimize daha tecrübeli bir hoca ile varabileceğimize inandık ve efsanemiz Şenol Güneş ile bugün itibarıyla anlaşma sağladık," dedi.

Teknik direktör Şenol Güneş’e "hoş geldin" diyen Doğan, "Trabzonspor’umuzun hemen hemen her başarısında yer alan, teknik adamlığı döneminde şampiyonluk kazandırmış, bizim gibi düşünen, bizim gibi inanan ve tamamen ‘bizden biri’ olan Şenol Güneş hocamıza ‘yuvana yeniden hoş geldin’ diyorum. Camiamızdan, bir ve beraberce hareket ederek kenetlenmesini, hem hocamıza hem de oyuncularımıza moral olmasını özellikle rica ediyorum," ifadelerini kullandı.

ŞENOL GÜNEŞ YUVAYA DÖNDÜ

Bordo-mavili kulüp, sosyal medya hesaplarından Şenol Güneş'in fotoğraflarının yer aldığı bir paylaşımda bulunarak, "Birlikte başaracağız, yeniden tarih yazacağız. Evine tekrar hoş geldin Şenol Güneş," ifadesini kullandı. Dün İstanbul’da kulüp başkanı Ertuğrul Doğan ile ilk görüşmesini yapan Şenol Güneş, bugün ikinci görüşmede anlaşma sağladı. Güneş’in yarın akşam saatlerinde Trabzon’a geleceği ve 5 Eylül Perşembe günü Trabzonspor’un antrenmanında takımın başında olacağı belirtildi.

ŞENOL GÜNEŞ'İN BEŞİNCİ DÖNEMİ

Şenol Güneş, Trabzonspor'da beşinci kez teknik direktörlük görevine getirildi. Güneş, daha önce 1988-89 sezonunda Werner Biscup, 1993-94 sezonunda George Leekens, 2004-2005 sezonunda Ziya Doğan, bu sezon da Abdullah Avcı’dan sonra Trabzonspor’un başına geçti. Teknik direktör olarak Trabzonspor’a iki Türkiye Kupası, bir Süper Kupa ve bir Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandıran Güneş, kaleci olarak görev yaptığı yıllarda 6 şampiyonluk yaşamıştı.

En son 2012-2013 sezonunda Trabzonspor’un başında olan Güneş, 19. haftada Elazığspor’a 3-1 mağlup olduktan sonra görevinden ayrılmıştı. 27 Ocak 2013 tarihinde oynanan bu karşılaşmanın ardından tam 4237 gün sonra tekrar bordo-mavili takıma geri dönen Güneş, Trabzonspor ile yeni başarılar elde etmek için sahaya çıkacak.