DİLRUBA KAYSERİLİOĞLU'NA BİR DAVA DAHA AÇILDI

Dilruba Kayserilioğlu, sokak röportajında yaptığı açıklamalar nedeniyle daha önce 7,5 ay hapis cezası almıştı. Şimdi ise 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

SOKAK RÖPORTAJI SONRASI TUTUKLANMIŞTI

İzmir’de bir sokak röportajında, Instagram’ın erişime engellenmesi ve hayvan hakları yasasını eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, 12 Ağustos’ta 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama' ve 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamalarıyla tutuklanmıştı. Avukatı Hüseyin Yıldız, müvekkilinin tutukluluğuna itiraz etti ancak bu itiraz ilk aşamada reddedildi. İkinci kez yapılan itiraz sonucunda, Kayserilioğlu’nun 'Hakaret' suçlamasından tutukluluğu kaldırıldı ve yurt dışı yasağı konuldu. Ancak 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasından tutukluluğu devam eden Kayserilioğlu, 29 Ağustos’ta yapılan itiraz üzerine tahliye edildi.

7 AY 15 GÜN HAPİS CEZASI ALDI

Dilruba Kayserilioğlu, Türk Ceza Kanunu’nun 216 ve 218. maddeleri uyarınca 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan 6 yıla kadar hapis istemiyle yargılandı. Ancak mahkeme, bu suçun oluşmadığına karar vererek beraat etti. Bununla birlikte, 'Halkın bir kesimini alenen aşağılamak' suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, basın yoluyla işlendiği için 9 aya çıkarıldı, ardından iyi hal indirimi uygulanarak 7 ay 15 güne indirildi. Mahkeme, hükmün açıklanmasını geri bırakarak Kayserilioğlu’nun adli kontrol kararını da kaldırdı.

CUMHURBAŞKANINA HAKARET SUÇLAMASIYLA 4 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Dilruba Kayserilioğlu hakkında bu kez de 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla yeni bir iddianame hazırladı. Kayserilioğlu, bu suçlamayla 4 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.