NARİN’İN ÖLÜMÜYLE İLGİLİ ŞOK İDDİA: "200 BİN LİRA KARŞILIĞINDA CESEDİ DEREYE BIRAKMAMI İSTEDİ"

8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde bulunmasının ardından soruşturma genişliyor. Şüphelilerden biri, amca Salim Güran’ın kendisinden küçük çocuğun cesedini 200 bin lira karşılığında yok etmesini istediğini öne sürdü.

SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

Merkez Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cansız bedeni Eğertutmaz Deresi’nde bulunmuştu. Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma devam ediyor. Gözaltına alınan 24 şüpheli arasında Narin Güran’ın annesi, babası, iki ağabeyi ve dört amcası da bulunuyor. Tutuklanan amca Salim Güran’ın yanı sıra diğer şüphelilerin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

ŞÜPHELİ N.B.’DEN ŞOK İFADE

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan şüpheli N.B., Salim Güran’ın kendisinden Narin Güran’ın cesedini dereye atmasını istediğini iddia etti. İfadesinde, "Salim Güran, aracıma geldi ve bana battaniyeye sarılı bir şeyi gösterip ‘Bunu yok edeceksin’ dedi. Ne olduğunu anlayınca şok oldum. Bana ‘Aileni düşün, sana 200 bin lira veririm’ dedi. Battaniyeye sarılı çocuğu çuvala koyduk ve dereye götürmemi söyledi. Pişman oldum ama ne yapacağımı bilemedim" diye konuştu.

N.B., cesedi dereye götürdüğünü, çuvalı bir taşla örtüp bıraktığını itiraf etti.

"ARAMALARA KATILDIĞI HALDE TEDİRGİNDİ"

N.B., ifadesinde, olay sonrası Narin Güran’ı arama çalışmalarına katıldığını belirtti. "Salim Güran hiçbir şey olmamış gibi aramalara katıldı. Ama tedirgindi" diyen N.B., olayla ilgili şüpheli davranışlar sergilediğini söyledi. "Jandarmaya teslim olmayı düşündüm ama öldürmediğim için yapmadım. Cesedin Narin Güran’a ait olduğunu ancak dereye bırakırken fark ettim" dedi.

SALİM GÜRAN TUTUKLANDI

Tavşantepe Mahallesi Muhtarı ve Narin Güran’ın amcası Salim Güran, 2 Eylül’de çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklandı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Narin Güran’ın kıyafetleriyle bir çuval içinde, üzeri taşla kapatılmış halde 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde bulunduğunu açıklamıştı. Vali, “Çuval, dere kenarına yerleştirilmiş ve üzeri ağaç dallarıyla örtülerek gizlenmişti" ifadelerini kullandı.