DİLAN VE ENGİN POLAT ÇİFTİ DARP İDDİASIYLA YARGILANIYOR! 

Vergi kaçırma suçlamasıyla yargılanan Dilan Polat ve Engin Polat çifti, komşularını darbettikleri iddiasıyla yeniden gündemde. Park meselesi yüzünden yaşanan tartışmanın ardından açılan davada, savcılık mütalaasını değiştirdi.

SAVCILIK MÜTALAASINI DEĞİŞTİRDİ

Anadolu 35. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Dilan ve Engin Polat çiftinin komşuları Metin S.A’yı darbettikleri iddiasıyla yargılanmasına devam edildi. Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, daha önceki duruşmada verilen mütalaanın bazı kısımlarını tekrarlayarak, Dilan Polat hakkında mağdur Metin S.A’ya yönelik "hakaret" ve "kasten yaralama" suçlarından şikayet olmadığı gerekçesiyle davanın düşmesini talep etti. Ancak, mağdur Esra A’ya yönelik tehdit suçuna dair somut delil bulunmadığından, Dilan Polat’ın beraat etmesi istendi.

Engin Polat’a yönelik mütalaada ise mağdur Metin S.A’ya karşı işlediği "hakaret", "yaralama" ve "birden fazla kişiyle tehdit" suçlarından şikayetin geri çekilmesi nedeniyle düşme kararı verilmesi talep edildi. Ancak Engin Polat’ın "gece vakti birden fazla kişiyle konut dokunulmazlığını ihlal" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

OLAYIN ARKA PLANI

İddianamede, olayın 2 Haziran 2023 tarihinde Engin Polat’ın doğum günü kutlaması sırasında yaşandığı, bir misafirin rahatsızlanan bebeğini doktora götürmek için aracına gitmek istediği sırada park sorunu nedeniyle tartışmanın başladığı ifade ediliyor. Engin Polat, park sorununu çözmek için komşusu Metin S.A’nın evine gitmiş, ancak bulamadığı komşusuyla daha sonra sokakta karşılaştığında tartışma büyümüş ve taraflar arasında darp iddiaları gündeme gelmişti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Savcının mütalaası sonrası, sanık avukatı Sevinç Horoz, savunma hazırlıkları için süre talebinde bulundu. Hakim, talebi kabul ederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.