POLİS MEMURU ŞEYDA YILMAZ'I ŞEHİT EDEN ŞÜPHELİNİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Ümraniye'de yaşanan olayda polis memuru Şeyda Yılmaz'ı silahla vurarak şehit eden şüpheli Yunus Emre Geçti’nin nöbetçi sulh ceza hakimliğinde verdiği ifade ortaya çıktı. Hakkında 26 ayrı suç kaydı bulunan Geçti, ifadesinde uyuşturucu geçmişi ve olay anına dair detaylar paylaştı.

 

Ümraniye’de polis memuru Şeyda Yılmaz’ın şehit olduğu olayla ilgili gözaltına alınan Yunus Emre Geçti’nin ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli, olay anında polis olduklarını fark etmediğini iddia etti.

"ANNEMİN ÇIĞLIKLARINI DUYUP KAÇTIM"

Hakimlik ifadesinde, 5 ay öncesine kadar uyuşturucu kullandığını belirten Yunus Emre Geçti, olay günü Dudullu'daki karakolda olduğunu ve polisler tarafından hırsızlık olayına dair teşhis yaptırıldığını söyledi. İfadesinde, “Polisler bana ‘Bekleyeceksin’ dediler. Ancak annemin çığlıklarını duyunca karakolun duvarından atlayıp kaçtım,” dedi. Geçti, daha sonra eve doğru minibüsle gittiğini ve bu sırada hasımları tarafından saldırıya uğradığını öne sürdü.

"POLİS OLDUKLARINI FARK ETMEDİM"

Şüpheli, kendisine saldırı anında yerde bir silah gördüğünü ve annesinin "vuruldum" çığlığını duyduğunu söyledi. "Orada bir varil vardı, varilden silahın ucunu gördüm. Onların polis olduğunu anlamadım, sivil araçla gelmişlerdi," diyerek kendini savunan Geçti, varile doğru iki el ateş ettiğini belirtti. Olay anında karşısındaki kişinin kadın polis memuru olduğunu fark etmediğini öne sürdü ve "Kasten suç işlemedim, suçlamayı kabul etmiyorum," dedi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, Dudullu Polis Merkezi'nde motosiklet hırsızlığıyla ilgili gözaltına alınmış, ardından karakoldan kaçmıştı. Görevli polis memurları Şeyda Yılmaz ve K.H.S., şüpheliyi yakalamak için kovalamacaya başlamış, yakalandığında ise arbede çıkmıştı. Şüpheli, polisin silahını alarak ateş etmiş, polis memuru Şeyda Yılmaz olay yerinde şehit olmuştu. Polis memuru K.H.S. ve şüphelinin annesi P.G. de yaralanmıştı.

Olay sonrası yakalanan Geçti, "kamu görevlisini görevinden dolayı kasten öldürme" suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.