COCA-COLA İKİ ÜRÜNÜNÜ RAFLARDAN KALDIRIYOR

Coca-Cola, ‘Spiced’ ve ‘Spiced Zero Sugar’ ürünlerinin üretimini piyasaya sürülmelerinden sadece yedi ay sonra durdurma kararı aldı. Şirket, tüketici beğenilerini gözden geçirerek ürün yelpazesini yeniden düzenlediğini belirtti.

YENİ ÜRÜNLER KISA SÜREDE ÜRETİMDEN KALDIRILDI

ABD merkezli içecek devi Coca-Cola, bu yılın başında piyasaya sürdüğü ‘Spiced’ ve ‘Spiced Zero Sugar’ tatlarını raflardan çekme kararı aldı. Şubat ayında ABD ve Kanada'da satışa sunulan bu ürünler, firmanın Kuzey Amerika portföyüne üç yıl sonra eklediği ilk kalıcı tatlardı. Ancak, sadece yedi ay sonra bu iki ürünün üretiminin durdurulacağı açıklandı.

NEDENİ RESMİ OLARAK AÇIKLANMADI

Coca-Cola, ürünlerin neden kaldırıldığına dair net bir açıklama yapmadı. Ancak, Coca-Cola Kuzey Amerika Pazarlama Şefi Shakir Moin’in, bu tatların yalnızca yedi hafta gibi kısa bir sürede geliştirildiğini söylemesi dikkat çekti. Yeni bir içeceğin geliştirilme süresi genellikle bir yıl sürerken, hızlı bir lansman yapılması ve tüketicilerin beklenen ilgiyi göstermemiş olmasının bu kararda etkili olabileceği düşünülüyor.