NARİN’İN AMCASI YÜKSEK GÜVENLİKLİ HÜCREYE ALINDI

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Narin'in amcası Salim Güran, kaldığı T tipi cezaevindeki tek kişilik hücresinden yüksek güvenlikli bir hücreye nakledildi. Güran’ın bu hücrede televizyon izleme ve akrabalarıyla görüşme hakkı olmayacak.

SALİM GÜRAN YÜKSEK GÜVENLİKLİ HÜCREYE NAKLEDİLDİ

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Köyü’nde yaşayan 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesi üzerine başlatılan soruşturmada yeni bir adım atıldı. Soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Narin’in amcası Salim Güran, T tipi cezaevindeki tek kişilik hücresinden yüksek güvenlikli bir hücreye alındı. Cezaevi yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Güran’ın tutulduğu bu yeni hücrede televizyon bulunmuyor ve ailesiyle görüşme hakkı da yok. Soruşturma sonuçlanana kadar bu şekilde kalacağı ifade ediliyor.

ANNE VE AĞABEY DE TEKLİ HÜCRELERDE

Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturmada tutuklu olan diğer aile üyeleri, anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran da tek kişilik hücrelerde tutuluyor. Anne ve ağabeyin, diğer tutuklularla ve akrabalarıyla görüşme imkanlarının olmadığı belirtildi.

SORUŞTURMA DERİNLEŞİYOR

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada şu ana kadar toplam 12 kişi tutuklandı. Ayrıca, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakıldı. Narin’in cansız bedeni, Tavşantepe Köyü yakınındaki Eğertutmaz Deresi’nde bulunmuştu ve olay tüm ülkede infial yaratmıştı.