İSRAİL BEYRUT'U VURDU: ART ARDA 3 BÜYÜK PATLAMA!

İsrail ve İran arasındaki gerilim büyümeye devam ediyor. İsrail, gece saatlerinde Lübnan’ın başkenti Beyrut’a hava saldırısı düzenleyerek üç büyük patlamaya sebep oldu.

İsrail ve İran arasındaki çatışmalar hız kesmeden sürerken, İsrail ordusu bu kez Lübnan’ın başkenti Beyrut'u hedef aldı. İsrail uçaklarının Hizbullah'ın kontrolündeki Dahiye bölgesinde bulunan üç farklı noktaya hava saldırısı düzenlediği açıklandı. Bu saldırıların ardından kentte büyük patlamalar meydana geldi ve saldırı sonrasında bölgeden yükselen dumanlar dikkat çekti. Lübnanlı yetkililer, saldırı sonucu 8 kişinin hayatını kaybettiğini ve 11 kişinin yaralandığını duyurdu.

İRAN-İSRAİL GERGİNLİĞİ TIRMANIYOR

Son dönemde İran ve İsrail arasındaki gerilim karşılıklı saldırılarla giderek tırmanıyor. İran'ın İsrail'e yönelik balistik füze saldırısının ardından İsrail, misilleme yapılacağını duyurmuştu. İsrail ordusu, önce Suriye'nin başkenti Şam’da bir hedefe saldırı düzenledi. Bu saldırıda 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı.

İSRAİL, "GEREKLİ CEVAP VERİLECEK" DEMİŞTİ

Tel Aviv yönetimi, İran'ın balistik füze saldırısının ardından "gerekli cevabın" verileceği yönünde bir açıklama yapmıştı. Beyrut'taki saldırıların da bu açıklamadan kısa bir süre sonra gerçekleşmesi, iki ülke arasındaki gerginliği yeni bir boyuta taşıdı. İsrail’in bu saldırılarla İran destekli Hizbullah'ı hedef aldığı düşünülüyor.