CEM GARİPOĞLU'NUN MEZARI AÇILDI

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun mezarı, ailesinin talebi üzerine açıldı. Mezarda kefenin bulunmaması ve kemiklerin dağınık durması dikkat çekti. Konu, Adli Tıp uzmanları tarafından değerlendirildi.

MEZAR AÇILDI: KEFEN YOK, KEMİKLER DAĞINIK

3 Mart 2009'da Münevver Karabulut'u öldüren Cem Garipoğlu, uzun bir kaçış sürecinin ardından yakalanarak cezaevine konmuş ve 10 Ekim 2014'te hücresinde ölü bulunmuştu. Karabulut ailesi, Garipoğlu'nun ölümüne dair şüpheler üzerine "Fethi Kabir" talep etti ve mezar açıldı. Sabah saatlerinde Karacaahmet Mezarlığı’nda başlayan çalışmalar, savcı ve Adli Tıp görevlilerinin gözetiminde yapıldı.

Mezar açıldığında, mezarın iki katlı olduğu ve kefenin bulunmadığı tespit edildi. Ayrıca, kafatası kemiğinin yarım olduğu ve mezardan yaklaşık 15 büyük kemiğin alındığı belirtildi. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, "Hiçbir kefen bezinin olmaması beni çok rahatsız etti" diyerek, kefenin zamanla kaybolmuş olma ihtimaline inanmadığını söyledi.

ADLİ TIP UZMANI: KEFENİN YOK OLMASI MUHTEMEL

Mezarda kefenin bulunmaması, kamuoyunda tartışmalara neden olurken Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kar, bu durumun doğal olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Kar, "Kefenin toprağa karışıp yok olması Adli Tıp açısından son derece muhtemel bir durum" dedi ve 5-10 yıl içinde organik materyallerin toprağa karışabileceğini belirtti.

"Kefenin hangi materyalden yapıldığını bilmek önemli" diyen Kar, "Pamuk gibi organik materyaller zamanla böcekler ve mevsimsel değişikliklerle yok olabilir. Bu, şaşılacak bir durum değil" şeklinde konuştu.