KAN DONDURAN CİNAYET: İKİ KADINI ÖLDÜRÜP BİRİNİN BAŞINI KESTİ, İNTİHAR ETTİ

İstanbul Fatih'te yaşanan dehşet olayda, Semih Çelik isimli kişi iki kadını öldürdükten sonra birinin başını kesip Edirnekapı surlarından aşağı attı. Ardından surlardan atlayarak intihar etti. Olay, büyük bir şok etkisi yarattı.

İKİ KADINI VAHŞİCE KATLETTİ

Olay, 16.00 sıralarında Fatih, Derviş Ali Mahallesi Fevzipaşa Caddesi'nde meydana geldi. Semih Çelik, İkbal Uzuner'in başını bıçakla keserek Edirnekapı surlarından aşağı attı. Ardından kendisi de boğazına ip bağlayarak surlardan atlayıp intihar etti. Çelik'in daha önce Eyüpsultan ilçesinde de bir kadını öldürdüğü tespit edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, cinayetlerin 15.30’da Eyüpsultan’da Ayşenur Halil’i, 16.00’da ise Fatih'te İkbal Uzuner’i öldürdüğünü açıkladı.

ESKİ VE YENİ SEVGİLİLERİNİ ÖLDÜRDÜĞÜ İDDİASI

İddialara göre, Semih Çelik'in öldürdüğü İkbal Uzuner eski sevgilisi, Eyüpsultan'da öldürdüğü Ayşenur Halil ise şimdiki kız arkadaşıydı. Halil’in evinde boğazı kesilerek öldürüldüğü öğrenildi. Olayın ardından, Çelik'in vahşi planlarını daha önce çizdiği bir karakalem resimde tasarladığı ortaya çıktı.

ÇİZDİĞİ RESMİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜ

Katili tanıyan kaynaklara göre, Çelik evinde çizdiği bir karakalem resimde, İkbal Uzuner’i parçalara ayırdığı bir sahne çizmişti. Gerçekleşen cinayet, bu karakalem resimdeki sahneye birebir uyuyordu. Ayrıca, Çelik’in kasap olduğu ve daha önce psikolojik tedavi gördüğü belirlendi. Babasının verdiği bilgiye göre, Çelik 5 kez psikolojik tedavi almış, 2 kez kaybolmuş ve intihar girişiminde bulunmuştu.

ANNENİN YÜREK YAKAN FERYADI

İkbal Uzuner’in annesi, kızının öldürüldüğü yerde gözyaşları içinde "İkbal, İkbal, Beni yaktın... Allah’ım, yavrum ne yaptılar sana? Canım kızım..." diyerek feryat etti.

BAKAN GÖKTAŞ: "KADIN CİNAYETLERİNİ BU COĞRAFYADAN KAZIYACAĞIZ"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul’da iki genç kızımızın vahşice katledilmesi hepimizin ciğerini yaktı. Kadına yönelik şiddeti ve kadın cinayetlerini bu coğrafyadan kazımak için mücadelemizi sıfır tolerans ilkesiyle sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı. Göktaş, kederli ailelere başsağlığı dilerken, bakanlık olarak her türlü psikososyal destek sağlayacaklarını da belirtti.

ÖZEL: "YETKİLİLER AÇIKLAMA YAPMAK ZORUNDA"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bu yıl içerisinde 5 kez akıl hastalığı sebebiyle hastanede tedavi gördüğü bilinen bir katilin nasıl serbest dolaşabildiğini sordu. Kadına yönelik artan şiddet vakalarının ve kadın cinayetlerinin önlenmesi için yetkililerin hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

DERVİŞOĞLU: "CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I VE MECLİS'İ GÖREVE ÇAĞIRIYORUM"

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da yaptığı açıklamada, ülkede giderek artan kadın cinayetlerine dikkat çekerek, "Devletin asli görevleri olan adalet ve güvenliğe hasret bırakıldık. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı ve Yüce Meclis'i göreve çağırıyorum." dedi.