PİERCİNG HEVESİ KULAĞINIZDAN ETMESİN

Kulak kıkırdağına yapılan piercing, özellikle gençler arasında popüler hale gelse de, ciddi enfeksiyon riskleri taşıyor. Uzmanlar, geri dönüşü olmayan kulak şekil bozukluklarına karşı uyarıyor. Piercing yaptıracaklar, mutlaka steril şartlarda ve sağlık kuruluşlarında işlem yaptırmalı.

KULAK KIKIRDAĞI ENFEKSİYONA AÇIK

İstanbul Arel Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Selçuk Güneş, kulak kıkırdağına yapılan piercing’in enfeksiyonlara yatkın olduğunu belirterek, bu işlemin bilinçsizce yapılmaması gerektiğini vurguladı. Güneş, "Kıkırdak, kendi damarları olmayan bir doku olduğu için enfeksiyon kaptığında şekil bozukluğuna neden olabilir ve bu durum kalıcıdır." dedi.

ERKEN MÜDAHALE HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Piercing sonrası ağrı, kızarıklık veya şişlik gibi belirtiler görülürse hemen bir uzmana başvurulması gerektiğini belirten Güneş, "Kıkırdak, kalınlaşarak iyileşen bir dokudur. Erken müdahale edilmezse karnabahar kulağı denilen deformasyon oluşabilir." diye uyardı.

STERİL ORTAMDA YAPILMALI

Doç. Dr. Güneş, piercing işleminin mutlaka steril bir ortamda yapılması gerektiğini belirterek, "Geçici küpe takılan yerlerde yapılan işlemler enfeksiyon riskini artırır. Bu yüzden, işlemin sağlık kuruluşlarında yapılması en güvenli yoldur." dedi.