İSRAİL ORDUSU BEYRUT VE SURİYE'YE SALDIRDI

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a ve Suriye'nin Humus bölgesine yeni saldırılar düzenledi. Gece saatlerinde Beyrut'un güneyinde yer alan Dahiye bölgesi yoğun bombardımana maruz kaldı. Aynı zamanda, İsrail'in Suriye'nin orta kesiminde bulunan Humus iline de saldırılar gerçekleştirdiği bildirildi.

DAHİYE BÖLGESİ YİNE BOMBALANDI

Beyrut'un güneyinde bulunan ve Hizbullah’ın güçlü olduğu Dahiye bölgesi, İsrail’in hedefi oldu. Gece boyunca devam eden hava saldırıları sonucu şiddetli patlamalar meydana geldi. Patlamaların ardından bölgeden yoğun dumanlar yükseldi. Bu saldırılar, İsrail ordu sözcüsünün, Beyrut’un güneyindeki bazı noktalara Hizbullah’a ait olduğu öne sürülen hedeflere yönelik tehditlerde bulunmasının ardından gerçekleşti.

SURİYE'NİN HUMUS BÖLGESİ DE HEDEFTE

İsrail, Lübnan'daki saldırılarla eş zamanlı olarak Suriye'ye de hava saldırısı düzenledi. Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, ülkenin orta kesiminde bulunan Humus ilinde patlama seslerinin duyulduğunu ve Suriye hava savunma sistemlerinin İsrail'e ait düşman füzelerine karşı koyduğunu bildirdi. Suriye'ye yönelik saldırılar, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana İsrail tarafından düzenlenen saldırıların bir devamı niteliğinde.

ÇOK SAYIDA SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim 2023’ten bu yana süren çatışmaların gölgesinde Lübnan’a yönelik saldırılar da artış gösterdi. 23 Eylül’de İsrail, Lübnan’ın güney kentlerine, Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi. Lübnan makamlarına göre, 17 Eylül'den bu yana Hizbullah’a ait olduğu iddia edilen hedeflerin vurulduğu saldırılarda, 104'ü çocuk ve 194'ü kadın olmak üzere toplam 1411 kişi hayatını kaybetti.