TÜRKİYE GENELİNDE İNCEL ALARMI! 

İstanbul’da iki genç kadını öldüren Semih Çelik'in, internette "incel" olarak bilinen gruplarla bağlantısı olduğu ortaya çıktı. Polis, "incel" hareketi başta olmak üzere şiddet ve cinsiyetçi içeriklerin yayılmasıyla ilgili geniş çaplı bir takip başlattı.

CİNAYETLERİN ARDINDAN İNCEL GRUPLARINA ODAKLANILDI

19 yaşındaki Semih Çelik, cuma günü yaşıtları Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i öldürdükten sonra intihar etti. Polis, Çelik'in telefonunda yapılan incelemelerde, bir mesajlaşma uygulaması üzerinden "incel" olarak adlandırılan kişilerle iletişimde olduğunu tespit etti. “Involuntary celibacy” (istemsiz bekârlık) kısaltması olan “incel”, kadın düşmanlığı ve topluma karşı şiddet eğilimleri taşıyan grupları ifade ediyor. Katilin bu gruptaki bağlantıları, dikkatleri söz konusu akıma yöneltti.

DESTEKLEYİCİ PAYLAŞIMLAR TEPKİ ÇEKTİ

Çelik’in işlediği cinayetlerin ardından, internette bazı "incel" gruplarında yapılan övgü dolu ve destekleyici paylaşımlar emniyeti harekete geçirdi. Bu paylaşımlar, "incel" akımına mensup kişilerce yayıldı ve bu tehlikeli yapıların daha geniş çapta takip edilmesine yol açtı.

81 İLDE SİBER TAKİP BAŞLATILDI

Emniyet, "incel" akımı başta olmak üzere, cinsel, şiddet içerikli ve ırkçı paylaşımlar yapan siteler ve hesapları mercek altına aldı. Siber devriye ekipleri 81 ilde, bu tür yayınlar yapan kişi ve grupları 7/24 izlemeye aldı. Emniyet kaynakları, Eskişehir’de aşırı sağcı sembollerle gerçekleştirilen bıçaklı saldırıya destek veren bu yapıların da gözaltılarla sonuçlanacak operasyonlarla yakından takip edileceğini bildirdi.