KÖFTECİ YUSUF’UN HELAL SERTİFİKASI GÜNDEMDE

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın domuz eti içeren ürünler listesine eklenen Köfteci Yusuf'un, helal sertifikası sahibi olduğu ortaya çıktı. Tartışmaların ardından bu sertifikanın iptal edilip edilmediği sorusu gündeme geldi.

DOMUZ ETİ BULUNDU, SERTİFİKA SORGULANIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler listesine girmesiyle gündeme oturan Köfteci Yusuf, ürünlerinde domuz eti tespit edilmesiyle tepki topladı. Vatandaşlar arasında domuz eti yedirilip yedirilmediği tartışmaları devam ederken, işletmenin helal sertifikası olduğu ortaya çıktı. Bu durum, helal sertifikası bulunan işletmelere yönelik soru işaretlerini artırdı.

HELAL SERTİFİKA SAHİBİ KAÇ İŞLETME VAR?

Köfteci Yusuf’un helal sertifikasına sahip olduğu haberi büyük yankı uyandırdı. CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a verdiği soru önergesinde, helal sertifikası olan kaç işletmenin taklit ve tağşiş yaptığı konusunda bilgi istedi. Salıcı, sertifikaların iptal edilip edilmediği ve helal denetimlerinin yapılıp yapılmadığını da gündeme getirdi.

SERTİFİKALAR İPTAL EDİLECEK Mİ?

Salıcı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunduğu soru önergesinde, "Bazı ürünlerde domuz, at ve eşek eti kullanıldığı tespit edildi. Bu durum, dürüst esnafı da olumsuz etkiliyor. Helal sertifikası olan firmaların denetlenip denetlenmediğini ve sertifikalarının iptal edilip edilmediğini öğrenmek istiyoruz." ifadelerini kullandı. Ayrıca, şartları taşımadığı halde helal sertifikası verilen firmalar olup olmadığının açıklanmasını talep etti.