UZMAN UYARDI: ÇOCUKLAR KAHVALTI YAPMADAN OKULA GİDİYORSA…

Diyetisyen Şükriye Eral, okula kahvaltı yapmadan giden çocuklar için ara öğünler eklenmesi gerektiğini belirtti. Çocukların sağlıklı bir şekilde günlerine başlamaları için önemli ipuçları verdi.

KAHVALTISIZ OKULA GİDEN ÇOCUKLAR İÇİN ÇÖZÜM: ARA ÖĞÜNLER

Okulların açılmasıyla birlikte çocukların beslenme düzeni değişkenlik göstermeye başladı. Diyetisyen Şükriye Eral, kahvaltı yapmadan okula giden çocukların mutlaka kuruyemiş ve yoğurt gibi ara öğünlerle desteklenmesi gerektiğini söyledi. "Çocuklarımız bazen kahvaltıyı atlayıp uyumayı tercih edebiliyorlar. Bu durumda onları aç göndermek yerine yanlarına kuruyemiş ve süt grubundan bir ara öğün koyabiliriz. En azından öğle yemeğine kadar aç kalmamış olurlar." dedi.

KAN TAHLİLİ YAPTIRIN

Eral, velilere çocuklarının kan tahlili yaptırmalarını önerdi. "Okul döneminin başında çocuklarımıza mutlaka kan tahlili yaptıralım. Vitamin ve mineral eksikliklerini tespit edelim. Özellikle demir ve D vitamini eksikliği olan çocuklar sabahları zor uyanıyor ve derslerde uyku problemi yaşıyorlar." ifadelerini kullandı. Ayrıca, kan şekeri sorunlarının da okul başarısını etkilediğine dikkat çekti.

AKŞAM YEMEKLERİNİ DENGELEYİN

Okulda verilen öğle yemeklerinin içeriğine göre akşam yemeklerinin planlanması gerektiğini belirten Eral, “Öğle yemeğinde et, tavuk ya da balık varsa, akşam yemeklerinde sebze ağırlıklı beslenmeyi tercih edebiliriz. Tam tersi bir durumda ise et ve baklagillerden faydalanabiliriz." diye konuştu. Ayrıca, çocuklara çok fazla harçlık verilmemesi gerektiğini, abur cubura yönelmemeleri için kantin alışkanlıklarının sınırlandırılması gerektiğini vurguladı.