HİZBULLAH'TAN KAMİKAZE İHA SALDIRISI

Hizbullah, İsrail'e karşı düzenlediği kamikaze İHA saldırısıyla askeri üssü hedef aldı. Hayfa’nın güneyinde yer alan askeri üste 4 İsrail askeri hayatını kaybederken, 7’si ağır olmak üzere 58 asker yaralandı. İsrail medyası bu saldırıyı “En acı gecemiz” olarak tanımladı.

KAMİKAZE İHA’LARLA ASKERİ ÜSSE SALDIRI

Lübnan’dan gelen misilleme saldırısı, İsrail’in Lübnan’a yönelik bombardımanları ve kara harekatının ardından gerçekleşti. Hizbullah, Hayfa yakınındaki Binyamina bölgesinde bulunan Golani Tugayı’na ait eğitim kampını kamikaze İHA’larla hedef aldığını duyurdu. İsrail ordusu, saldırının ardından yaralıların hastaneye kaldırıldığını ve ailelerine bilgi verildiğini açıkladı.

İSRAİL'DE 4 ASKER HAYATINI KAYBETTİ

İsrail ordusunun açıklamasına göre, saldırıda 4 İsrail askeri hayatını kaybederken, 58 asker de yaralandı. Yaralılardan 7’sinin durumunun kritik olduğu belirtildi. Ölen askerlerin kimliklerinin daha sonra açıklanacağı duyurulurken, saldırı sonrası soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

HİZBULLAH'TAN BEYRUT MİSİLLEMESİ

Hizbullah, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, bu operasyonun Gazze’deki Filistin halkına destek vermek ve Beyrut'ta hedef alınan mahallelere yapılan saldırılara misilleme olarak gerçekleştirildiğini belirtti. Açıklamada, “Lübnan’ı ve halkını koruma görevinden geri durmayacağız, düşmanı caydırmak için hazırız” denildi.

İSRAİL'DE PANİK ANLARI

Saldırının ardından Tel Aviv’de halk arasında büyük bir panik yaşandı. Güvenlik önlemleri artırılırken, İsrail medyası saldırının ardından yaşanan kaosu "en acı gecemiz" ifadesiyle manşetlerine taşıdı.