ARDA GÜLER'İN MAAŞI AÇIKLANDI

Real Madrid'deki performansıyla dikkat çeken Arda Güler, genç yaşına rağmen kazancıyla da zirveye çıktı. Capology'nin son araştırmasına göre, Arda Güler, 19 yaş altı en çok kazanan futbolcular listesinde üst sıralarda yer alırken, yıllık 5,2 milyon euro brüt kazancıyla üçüncü sırada bulunuyor.

GENÇ FUTBOLCULAR ARASINDA EN ÇOK KAZANANLARDAN

Capology'nin hazırladığı listeye göre, Paris Saint-Germain'den Warren Zaire-Emery 8,4 milyon euro ile zirvede yer alırken, Manchester United'dan Leny Yoro 7,1 milyon euro ile ikinci sırada bulunuyor. Türkiye'nin genç yıldızı Arda Güler ise, 5,2 milyon euro'luk kazancıyla bu listenin üçüncü sırasına yerleşti. Real Madrid'deki diğer genç yıldız Endrick'i geride bırakan Arda, kısa sürede gösterdiği büyük başarı ile sadece sahada değil, maaş sıralamasında da kendine üst sıralarda yer buldu.

Arda Güler'in piyasa değeri de büyük bir artış gösterdi. 2021'de 100 bin euro olan değeri, 2024'te 30 milyon euro'nun üzerine çıktı.

MİLLİ TAKIMIN PARLAYAN YILDIZI

Son olarak Türkiye'nin Karadağ’ı 1-0 yendiği maçta milli takımın en etkili oyuncusu olan Arda Güler, sahada sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekti. Maçın tek golünü atan İrfan Can Kahveci'nin golünü coşkuyla kutlayan genç yıldız, takımın lider isimlerinden biri haline geldi. 

Arda Güler’in Real Madrid ile olan sözleşmesi 2029 yılına kadar devam edecek.