TİMUR CİHANTİMUR DAVASINDA GELİŞME

İstanbul'da ehliyetsiz kullandığı araçla Oğuz Murat Aci’nin ölümüne yol açan Timur Cihantimur’un ABD'deki iade davasında yeni bir gelişme yaşandı. Mahkeme, Cihantimur’un tutukluluğunun devamına karar vererek, Türkiye’ye iadesine ilişkin karar duruşmasını ileri bir tarihe erteledi.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

1 Mart’ta İstanbul Eyüpsultan’da ehliyetsiz kullandığı araçla kaza yaparak Oğuz Murat Aci'nin ölümüne sebep olan 17 yaşındaki Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok, kazadan sonra Türkiye'den kaçarak ABD’ye gitmişti. ABD'de yakalanarak cezaevine gönderilen anne ve oğlunun iade süreci devam ediyor. Mahkeme, Cihantimur’un Türkiye’ye iadesine ilişkin kararı erteleyerek tutukluluğunun sürmesine karar verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, 1 Mart'ta Eyüpsultan'da meydana gelmişti. Arızalanan bir ATV'nin yol kenarında tamir edilmeye çalışıldığı sırada, Timur Cihantimur’un kullandığı araç ATV'ye çarpmış ve Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmişti. Kaza sonrası annesi Eylem Tok’un yardımıyla olay yerinden kaçan Cihantimur, önce Mısır’a, ardından ABD’ye gitmişti.

Cihantimur ve annesinin Türkiye’ye iadesi için gerekli başvurular Adalet Bakanlığı tarafından ABD yetkililerine iletilmişti.