İSRAİL, HAMAS LİDERİ SİNVAR’IN ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDU

İsrail, Gazze Şeridi’nde düzenlediği bir operasyonla Hamas lideri Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü açıkladı. İsrail Ordu Radyosu, Refah kentinde gerçekleştirilen hedefli operasyonun ardından Sinvar'ın kimlik tespit sürecinin tamamlandığını duyurdu. İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz da Sinvar'ın ölümünü doğruladı.

Sinvar’ın öldüğü haberinin ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Başkanı Joe Biden'dan açıklamalar geldi.

NETANYAHU: GAZZE'YE SALDIRILAR DEVAM EDECEK

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Sinvar’ın ölümünü doğrulayan açıklamasında Gazze’ye yönelik saldırıların devam edeceğini vurguladı. Netanyahu, Hamas'ın artık Gazze Şeridi’nde yönetim kapasitesinin kalmadığını belirterek "Savaş bitmedi" dedi. Netanyahu, İsrail’in Gazze’deki esirleri geri getirmek için çalışmalarını sürdüreceğini de kaydetti.

BIDEN: HAMAS'IN KAPASİTESİ AZALDI

ABD Başkanı Joe Biden ise DNA testleri sonucunda Yahya Sinvar’ın öldüğünün kesinleştiğini açıkladı. Biden, “Hamas'ın artık 7 Ekim'deki gibi saldırı düzenleme kapasitesi kalmadı” ifadelerini kullandı. Biden’ın açıklamaları, Hamas’ın zayıflayan gücüne ve bölgedeki dengeye dair önemli bir mesaj olarak değerlendirildi.

SİNVAR, İSRAİL SALDIRISININ HEDEFİYDİ

İsrail ordusu, Hamas'ın Gazze'deki lideri olan Yahya Sinvar’ın uzun süredir hedefte olduğunu ve 7 Ekim 2023’teki İsrail saldırısının baş planlayıcısı olduğunu açıkladı. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, Sinvar’ın öldüğünü doğrulayarak, “Onu bulup adalete teslim edeceğimizi söylemiştik ve bunu yaptık” dedi.

HAMAS KAYNAKLARI: SİNVAR’IN ÖLDÜĞÜNE DAİR İŞARETLER VAR

Hamas kaynakları ise Sinvar’ın ölmüş olabileceğine dair işaretler olduğunu belirtti. Sinvar, suikast sonucu öldürülen İsmail Haniye'nin yerine Hamas lideri olarak seçilmişti.