KATİL DOKTORUN KAN DONDURAN HİKAYESİ

Yenidoğan bebekleri hedef alan suç örgütü lideri Dr. Fırat Sarı’nın, terör örgütü PKK üyeliği ve bebek ölümleriyle ilgili çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Sarı’nın, askerlik döneminde subay maaşı almak için her yolu denediği, ancak geçmişindeki suçlardan dolayı bu talebinin reddedildiği öğrenildi.

BEBEK KATİLİ VE TERÖR BAĞLANTILI DOKTORUN KARANLIK GEÇMİŞİ

Fırat Sarı’nın, PKK üyeliği ve örgüte yardım suçlarından 5 yıl hapis cezası aldığı ortaya çıktı. Zorunlu askerlik görevini yedek subay olarak yapmak isteyen Sarı, Millî Savunma Bakanlığı tarafından "subay olmaya engel suçlardan mahkûmiyet" gerekçesiyle er olarak askerlik yapmaya mecbur bırakıldı. Sarı, bu kararı Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'nde (AYİM) iptal ettirmeye çalıştı, ancak dava reddedildi.

2011’de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvuran Sarı, hak ihlaline uğradığını öne sürdü. 2018’de yargılamanın yenilenmesi talebiyle Ankara İdare Mahkemesi’ne başvurdu, fakat Anayasa Mahkemesi (AYM) başvurusunu süre aşımı nedeniyle kabul edilemez buldu.

ETKİN PİŞMANLIK YOLUNA GİTMEDİ

Sarı, bebek ölümlerine yol açan sağlık dolandırıcılığı skandalında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmayı reddetti. Sarı, hastanelerin bebek sayılarını artırmak amacıyla hastaneden taburcu edilmeyen bebekler için danışmanlık hizmeti verdiğini iddia etti ve “Erken taburcu veya tedavi ret kararlarını hastanenin kendi doktorları veriyordu” diyerek suçlamaları reddetti.

582 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

İddianameye göre, Fırat Sarı ve yöneticiler Dr. İlker Gönen ile Gıyasettin Mert Özdemir için "kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi", "nitelikli dolandırıcılık", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarından toplamda 582 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

YENİDOĞAN ÇETESİNİN KURDUĞU DÜZEN NASIL İŞLEDİ?

Sarı’nın liderlik ettiği suç örgütü, yoğunluktan dolayı tedavi edilemeyen bebek hastaları devlet hastanelerinden alarak kendi anlaşmalı özel hastanelerine yönlendirdi. Bu süreçte, faturalarda şişirme yaparak haksız kazanç sağladıkları ve tedavi yöntemlerinin uygun olup olmadığına dikkat etmedikleri iddia ediliyor.

SİSTEMİ ÇÖKERTEN İÇERİDEN BİLGİ SIZDIRILMASI

Soruşturma kapsamında İstanbul’daki 12 bebeğin ölümüne ilişkin HTS kayıtları incelendiğinde, skandal bir durum ortaya çıktı. Yenidoğan çetesine, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nden denetim için gönderilen doktorun gizli soruşturmayı şüphelilere haber verdiği belirlendi. Dr. Yakup Karakurt’un, il sağlık müdüründen aldığı mesajı çete üyelerine göstererek soruşturmayı deşifre ettiği ortaya çıktı. Karakurt, “Hakkınızda gizli bir dava var. Bir iki şey söyledi, hemen ayarladık, tekrar denetime gelmiş gibi yaptı” ifadeleriyle şüphelilere bilgi sızdırdı.